LJETNA POZORNICA BUNDEK: Još tri sjajna koncerta, ulaz – besplatan!

Kvartet Mascara
Foto: Press

Ne morate putovati do Meksika, Amerike ili Portugala, da biste ovoga ljeta doživjeli mnoge strane svijeta! Dovoljno je da se ovih dana vidimo na Bundeku, gdje svim posjetiteljima do kraja Ljetne pozornice Bundek pripremamo najljepša glazbena putovanja koja će još dugo pamtiti.

Svi programi počinju u 21:00 sati, a ulaz na sve programe je – slobodan!

Njih ne treba posebno predstavljati – oni su “naši omiljeni Meksikanci” Mariachi Los Caballeros i za četvrtak 13.7. pripremaju veliku glazbenu feštu. U iznimno bogatoj karijeri što traje gotovo dvadeset godina, posebno ističu zadnje velike uspjehe: ovacijama popraćeni koncert uz velikoga meksičkog tenora Ramona Vargasa u dvorani Bele Bartoka u Budimpešti, kao i koncert uz Tamburaški orkestar HRT-a u kojem su na nesvakidašnji način spojili hrvatsku i meksičku tradicijsku glazbu. Mariachi u Hrvatskoj: іSi Señor! Dobra glazba i odlična zabava su – zagarantirane!

A iz Meksika već u petak 14.7. selimo se glazbom na sjevernoamerički kontinent! Naša vrsna vokalistica Ivana Galić i njezin band The Southland uz Prateći vokalni sastav Ladies pod vodstvom Ive Juras pripremaju program gospela pod naslovom I believe – u čast Mahalie Jackson i Sister Rosette Tharpe.

Ove dvije dame gospela najznačajnije su za ovaj izvorni američki glazbeni žanr, pojašnjava Ivana. Mahalia Jackson svoj je glazbeni život podredila isključivo spiritualima, odbila je i velikog Loiusa Armstronga zbog svoje ljubavi prema gospelu i to u vrijeme teške ekonomske krize kad se od glazbe a naročito pjevajući gospel nije mnogo zarađivalo. A s druge strane, malo mlađa, kuma rock’n’rolla, Sister Rosetta Tharpe, preteča mnogim velikanima rock glazbe poput Elvisa Presleyja, Jerryja Lee Lewisa i Johnnyja Casha, prva kojoj je uspjelo da gospel pjesma zauzme 2. mjesto na Billboardovoj ljestvici s pjesmom Strange Things Happening Every Day.

Ivanin band The Southland nastupa u sastavu Darko Horvat, gitara, Nenad Resnik, električna gitara, Neven Resnik, orgulje i Boris Beštak, bubnjevi, a ovoj Ivaninoj najavi ne može se ništa drugo dodatno do pozivnice da se i ovog petka nađete u jedinstvenome ambijentu Ljetne pozornice Bundek i uživate u izvedbama ovih vrsnih glazbenika.

A nakon gospela, u subotu 15.7. na kraju festivala putujemo nazad preko Velike bare na stari europski kontinent – u Portugal, a tu nas dočekuju članovi slovenskoga sastava MascaraPolona Udovič, vokal, Timi Krajnc, gitara, Vojko Vešligaj, gitara i Mitja Režman, bas gitara – te u društvu gosta na udaraljkama Vida Ušeničnika pripremaju večer fada koju ne smijete propustiti.