KUPUJTE BEZ RIZIKA OD ZARAZE: Ponuda zagrebačkih tržnica sada je dostupna na internetu

KUPUJTE BEZ RIZIKA OD ZARAZE: Ponuda zagrebačkih tržnica sada je dostupna na internetu
Foto: Screenshot

Kako bi građanima omogučili sigurnu i brzu opskrbu svježim, domaćim namirnicama u doba pandemije i mjera socijalnog distanciranja, Grad Zagreb i Tržnice Zagreb pokrenuli su novi online servis.

U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, danas je predstavio novu uslugu na kojoj će svoje proizvode nuditi obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnici s područja Zagreba i okolice.

KUPUJTE BEZ RIZIKA OD ZARAZE: Ponuda zagrebačkih tržnica sada je dostupna na internetu
Foto: Zagreb.hr

Riječ je o servisu Online Tržnice Zagreb uz pomoć kojeg građani mogu nabaviti svježe voće, povrće i ostale namirnice proizvedene u domaćim OPG-ovima.

Online tržnice grada Zagreba možete posjetiti na ovom linku: https://online.trznice-zg.hr/

Dovoljno je upisati naziv željenog proizvoda i aplikacija će izlistati sve dostupne proizvođače s kojima možete dogovoriti kupovinu i dostavu.

Gradonačelnik Bandić zahvalio je suradnicima na realizaciji ovog projekta , istaknuvši kako je ovo odličan kanal za plasiranje voća, povrća, sira i ostalih prehrambenih proizvoda svih OPG-ova s područja Zagreba, koje je snašla nezavidna situacija.

“Nismo sjedili skrštenih ruku! Najvažnije da ovih 50 proizvođača mogu i dalje nudit svoje artikle kupcima”, rekao je Bandić te dodao kako samo razboritošću, disciplinom, solidarnošću i zajedništvom možemo iznaći put iz ove zahtjevne situacije prouzrokovane koronavirusom i potresom.

Također jekazao kako bi, a takav prijedlog ide prema Nacionalnom stožeru, trebala zaživjeti ideja drive-in tržnice na Žitnjaku, koja bi omogućila građanima da, ne izlazeći iz svojih automobila, i ne dolazeći u kontakt s ostalim kupcima, kupuju namirnice.

Pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco ističe kako se radi o projektu koji ide ruku pod ruku s digitalizacijom javnih usluga koju Grad Zagreb provodi već nekoliko godina, s posebnim osvrtom prema građanima.

“Tri osnovna preduvjeta ove usluge su jednostavnost, funkcionalnost i da je ona besplatna. Usluga proizvođačima jamči siguran plasman njihove robe, a nakon što se zavedu osnovni podaci, vlasnik OPG-a bira vrstu artikla koju nudi te vrijeme i područje dostave”, rekao je Laco.

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk rekao je kako se nada da će ova platforma biti u funkciji i od pomoći proizvođačima te kupcima i nakon prolaska ove krize.

Podsjećamo, projekt je nastao u suradnji Grada Zagreba – Ureda gradonačelnika i Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo te Zagrebačkog holdinga – Podružnice Tržnice Zagreb.