“KUMOVI” I “MASTERCHEF” ZAVLADALI TV ETEROM: Prvim epizodama potvrdili status najgledanijeg TV sadržaja

Foto: Nova TV

Nova TV započela je jesensku shemu s pravim televizijskim spektaklom, a prema impresivnim rezultatima gledanosti, popularni formati – domaća dramska serija ‘Kumovi’ i zabavni show ‘MasterChef’, još jednom osvojili su naklonost publike te potvrdili status najboljeg i najgledanijeg TV sadržaja.

Najiščekivanija serija ove godine – domaća dramska serija ‘Kumovi’ koja i u 2022. i u 2023. nosi titulu najgledanije domaće serije u Hrvatskoj, apsolutni je prvak televizijskog programa. Zgode i nezgode omiljenih Zaglavljana iz Kumova nastavljaju oduševljavati publiku, a da ih je publika s nestrpljenjem dočekala, svjedoče i podaci gledanosti.

Novi nastavak serije prikovao je gledatelje uz male ekrane, pa je tako premijerna epizoda bila najgledaniji sadržaj na TV-u na cijelom danu, a ostvarila je 36 % udjela u gledanosti. U prosjeku je svaku minutu epizode gledalo preko 442 tisuće gledatelja, a epizoda je dosegnula preko 664 tisuće gledatelja. U istom terminu emitiranja, Kumovi su od prvog sljedećeg konkurenta bili duplo gledaniji, za čak 110 %.

Foto: Nova TV

U najpoznatijoj kuhinji na svijetu, pod vodstvom vrhunskih chefova Melkiora Bašića, Stjepana Vukadina i Damira Tomljanovića, kuhala se najbolja zabava, pa je tako prva epizoda šeste sezone popularnog showa ‘MasterChef’ ostvarila 33 % udjela u gledanosti. Prva audicijska emisija dosegnula je više od 584 tisuće gledatelja, a u istom terminu emitiranja ‘MasterChef’ je bio gledaniji od prvog sljedećeg konkurenta za 46 %.

Uz sjajan start ova dva iznimno popularna formata, Nova TV je ponedjeljak završila i kao televizija s najgledanijim udarnim terminom s ostvarenih 30 % udjela u gledanosti. U prosjeku ga je svaku minutu pratilo preko 317 tisuća gledatelja, a dosegnuo je preko milijun gledatelja. Od prvog sljedećeg konkurenta vremenski slot u kojem se emitirao ‘Dnevnik Nove TV’, serije ‘Kumovi’ i ‘Na granici’ te ‘MasterChef’, bio je gledaniji za 26 % od prvog sljedećeg konkurenta.

Nova TV nastavlja oduševljavati gledatelje svojim programom te neosporno i ove jeseni vlada TV eteromImage. Također, od četvrtka gledatelji imaju priliku pratiti i novu sezonu emisije ‘Provjereno’, a uskoro ih očekuje i nova, jubilarna sezona ‘Supertalenta’.