Kristina Opačić Vrućina nova je prvakinja Ansambla LADO

Foto: Press / Ansambl Lado

Kristina Opačić Vrućina, dugogodišnja solistica u Ladu, nova je prvakinja Ansambla LADO.

Ostvarila impresivnu umjetničku karijeru, a prvakinja jedinog nacionalnog profesionalnog ansambla postala je početkom ožujka ove godine. Njezino umjetničko napredovanje dogodilo se u godini u kojoj LADO obilježava 75 godina umjetničkog djelovanja.

“Rekla bih da sam počašćena, sretna i još više motivirana da svoj posao obavljam najbolje što mogu”, skromno i samozatajno komentirala je Opačić Vrućina napredovanje u ovu prestižnu i, za umjetnika Ansambla LADO, odgovornu titulu. 

O napredovanju je odlučilo Umjetničko vijeće, a Kristina Opačić Vrućina proglašena je prvakinjom Ansambla LADO, budući da se radi o vrsnoj i istaknutoj solistici koja posjeduje najviše razine tehničke i stilske interpretacije jednako stilskih, kao i vokalnih elemenata, uočenih kroz njezine brojne scenske, plesne, vokalne i vokalno-instrumentalne nastupe.

Svojim je predanim radom, plesnim i vokalnim kvalitetama te vrhunskim, dojmljivim interpretacijama, profesionalnim pristupom i svakom joj povjerenom zadatku, kako ističe Krunoslav Šokac, umjetnički voditelj Ansambla LADO, “umjetnica koju krasi iznimna sceničnost i karizma”.

Navodi kako Opačić Vrućina izvrsno funkcionira kao dio plesnog ansambla, ali i kao umjetnica koja zadane zahtjevne solističke plesne i vokalne uloge odrađuje besprijekorno.

Posebno se istaknula interpretirajući stilski zahtjevne i u karakteru različite plesove poput “Valpovačkog kola”, “”Krčkog tanca”, “Međimurske pisane nedelje” i kao mladenka u nagrađivanoj koreografiji “Podravski svati”.

Uz Kristinu Opačić Vrućinu, umjetnička napredovanja nisu zaobišla ni Orkestar Ansambla LADO. Glazbenici voditelji dionica, Mario Hajsok i Mladen Trčak, napredovali su u kategoriju glazbenika solista.