Kriminalisti otkrili, cijena ubojstva u Hrvatskoj ide od 10.000 eura pa na više!

Kriminalisti otkrili, cijena ubojstva u Hrvatskoj ide od 10.000 eura pa na više!
Foto: Pixabay

“Jedno se ubojstvo plaća desetak tisuća eura, a ako je u pitanju neki ‘kapitalac’, cijena se kreće i do sto tisuća eura. Ali ti dokazi nikada nisu bili dostupni javnosti jer policija ne dođe do njih“, kaže za Slobodnu Dalmaciju stručnjak za sigurnost mr. Željko Cvrtila.

Poznati kriminalisti, naime, upozoravaju nas da ne mislimo da su plaćeni ubojice rijetki ljudi koje se “svijećom” mora tražiti da počine ubojstvo.

Danas ima na stotine boraca koji su bili u raznim vojskama, a ne znaju što će sa sobom.

U Hrvatskoj su borci još kako-tako zbrinuti, a što je s onima koji su ratovali u “dresu” Armije BiH ili srpske vojske Krajine ili Republike Srpske? Ako i imaju mirovinu, ona ne prelazi 100-200 eura. Takvi su spremni na sve i svašta. A vaš Split i Omiš, gdje je Milavić ranjen, nalaze se niti pedesetak minuta vožnje od granice s BiH – upozoravaju sugovornici Slobodne Dalmacije.

Poznati kriminalist Marijan Kraljević King ističe: „Hrvatska jest moja domovina, ali, nažalost, nije moja država i ja se u sve to ne bih miješao. Samo znam da je policijski sustav tako uspostavljen da nitko ni za što ne odgovara. Načelnik zagrebačke policije, čiji je sin uhvaćen u kriminalnim radnjama, još uvijek je načelnik, javnost nikada ne dozna kako završe policajci koji kradu po 3000 kuna s očevida ili uzimaju zaplijenjenu drogu od dilera. Jednostavno, problem je sustav“.