KREĆE REDOVNI GODIŠNJI SERVIS: Objavljen raspored radova na unutarnjim gradskim bazenima

Foto: Ustanova Upravljanje sportskim objektima

Na unutarnjim gradskim bazenima pod ravnanjem ustanove Upravljanje sportskim objektima i ove godine će se vršiti redoviti servisni radovi propisani “Pravilnikom o sanitarno-tehničkim i higijenskim uvjetima bazenskih kupališta te o zdravstvenoj ispravnosti bazenskih voda”.

Riječ je o servisima unutarnjih bazena dok su vanjski bazeni i dalje na raspolaganju svim korisnicima.

Servisni radovi provoditi će se po ovom rasporedu:
Bazen Jelkovec od 15.07. do 31.07.
Bazen Iver od 05.08. do 19.08
Bazeni Utrina od 01.08. do 15.09.
Sportski park Mladost od 01.08. do 01.09
BK Svetice od 01.08 do 01.09.
Zimsko plivalište Mladost od 16.08. do 02.09.

Spomenutim pravilnikom utvrđen je opis radova koji se moraju odvijati na bazenskim kupalištima, a uz dio obveznih radova prema pravilniku, u vrijeme servisa kupališta odvijaju se godišnji servisi rasvjete bazena, eventualni građevinski popravci, soboslikarski radovi i svi potrebni radovi kako bi objekti neometano funkcionirali.

Servisni radovi unutarnjih bazena provode su u navedenom periodu kada su otvoreni vanjski bazeni kako bi korisnici cijelu godinu imali pristup bazenima.

Napominjemo kako je posjećenost unutarnjih bazena tijekom ljetnih mjeseci znatno smanjena u odnosu na ostatak godine zbog završetka školske godine te početka godišnjih odmora uslijed čega je manje učenika, studenata i građana na bazenima.

Također, u istom periodu prestaje održavanje državnih i međunarodnih natjecanja ali i trenažnih procesa brojnih udruga, te klubova i saveza koji su većinski korisnici bazena u sklopu Programa javnih potreba.

Slijedom svega navedenog zbog najmanjeg pritiska korisnika ljetni period je najidealniji za provođenje servisa unutarnjih bazena.