Kožić: Tužit ću Beljaka za klevetu, zastupnik Madjer bio je njegov izbor!

Stjepan Kožić
Foto: Press

“Oštro odbacujem zlonamjerne insinuacije da sam na bilo koji način povezan s prelaskom saborskog zastupnika Mladena Madjera u Klub stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti”, kaže se u priopćenju za javnost župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića.

Povod njegova istupa su medijski napisi o njegovoj umiješanosti u prelazak saborskog zastupnika Madjera u klub Miladan Banića kao i o priklanjanju župana Kožića stranci Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Predsjednik HSS-a Krešimir Beljak za Novu TV je izjavio kako mu se javljaju brojni ljudi i govore što Kožić “radi u svojoj županiji i kako mu je proračun praktički jednoglasno prošao i zbog čega”. “Sve ću to reći Uskoku pa će oni dalje istražiti. Oko Mađera su se također pojavile nove informacije, odnosno navodni svjedoci koji su spremni svjedočiti o njegovom hvaljenju da će dobiti vreću novaca”, rekao je Beljak.

U priopćenju Stjepana Kožića stoji: “Svoj mandat u Saboru RH, radi nespojive dužnosti, dao sam na raspolaganje stranci HSS čiji sam tada bio član, a predsjednik stranke Krešo Beljak mandat je dodijelio gospodinu Madjeru. Tvrdnje da sam na bilo koji način povezan s prelaskom gospodina Madjera ima za cilj jedino i isključivo naštetiti mom ugledu radi čega ću protiv gospodina Beljaka podnijeti tužbu za klevetu.”

“S obzirom da su odlasci iz HSS-a postali pravilo, a ne iznimka, smatram kako bi vodstvo stranke trebalo preispitati sebe, a ne krivce tražiti u drugima”, poručuje Kožić te dodaje: “Također, odbacujem insinuaciju da sam se priklonio stranci Milana Bandića. Naime, nakon što sam izašao iz HSS-a, osnovao sam stranku ‘Stjepan Kožić – nezavisna lista’ čiji sam predsjednik.” (M. Petković / Z.E.)