U Zagrebu 39 zaraženih, najviše ih se zarazilo u noćnim klubovima, nekima se izvor zaraze ne može utvrditi

Foto: Pixabay

Epidemija koronavirusa ne posustaje! U protekla 24 sata u Zagrebu je zabilježeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je gradski Stožer civilne zaštite.

Od 39 novoooboljelh, 16 ih se zarazilo se u noćnim klubovima, a dvoje u teretanama.

Gradonačelnik Milan Bandić je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite izjavio da su takvi, pogoršani rezultati u Zagrebu, posljedica popuštanje mjera te je još jednom pozvao građane na odgovornost.

Rekao je kako Grad i dalje dijeli besplatne zaštitne maske koje će se tijekom dana dostaviti i svim prodavačima na gradskim tržnicama.

“Od danas su primarne zdravstvene zaštite koje izdaju uputnice za testiranje proširile indikacije za testiranja”, naglasio je pročelnik za zdravstvo Vjekoslav Jeleč dodavši kako bi zaštitne maske trebale biti obavezne i prilikom ulaska u trgovinu.

Po riječima Sandre Šikić, zamjenice ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar, dio oboljelih su kontakt sa prethodno zaraženim osobama, a nekima se ne može utvrditi izvor zaraze.

Da je situacija ozbiljna potvrđuje i jučerašnja izjava Vjekoslava Jeleča, pročelnika Ureda za zdravstvo, da su počela testiranja u Domu zdravlja zapad te da Dom zdravlja centar od ponedjeljka prelazi na ‘drive in’ testiranja.

Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama (UHS) jutros je priopćio da će dijeliti po dvije zaštitne maske vozačima taksija koji svoju djelatnost obavljaju na području Grada Zagreba.

Foto: Canva

Preuzimanje maski obavljat će se na parkiralištu Ureda za upravljanje u hitnim situacijama (drive-in), Ulica kneza Branimira 71B, svakim radnim danom u vremenu od 8.30 do 15.30 sati, počevši od ponedjeljka 29. lipnja do petka, 3. srpnja 2020. godine.

Maske će također biti dostavljene i pacijenticama Klinike za ženske bolesti i porode, Petrova 13 u Zagrebu, priopćio je UHS.

Komentari