Kolone u Držićevoj, zbog radova za sav promet zatvoren istočni kolnik

Gužva u prometu, kolona
Ilustracija | Foto: ZG express

Kako je i bilo najavljeno, od jutros je zbog radova za sav promet zatvoren istočni kolnik Avenije Marina Držića, i to na dijelu od Ulice grada Vukovara do Ulice Milke Trnine.

Zbog toga su se u Držićevoj stvorile kolone vozila, a tako će biti sve do ponedjeljka 26. kolovoza u 4 sata.

Za vrijeme navedenih radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji. Obilazni pravci za vrijeme navedenih radova bit će: Avenija Marina Držića – Lastovska ulica – Kruge – Ulica grada Vukovara – Avenija Marina Držića.

Gradonačelnik Milan Bandić naglasio je na licu mjesta da će radovi trajati šest dana, odnosno do nedjelje i da će se raditi po 12 sati, te zamolio građane za strpljenje.

“Prije dvije godine smo obnavljali zapadni trak na ovoj dionici, a ove godine je došao na red istočni. U užem dijelu grada nas još očekuju radovi u Ulici SR Njemačke te na istočnoj strani Svačićevog trga, a nakon 1. rujna obnavljat ćemo prometnice na rubnim dijelovima grada”, rekao je Bandić.

Voditelj Zagrebačkih cesta Željko Dukić rekao je da će se, u okviru sanacije kolnika na dionici dugoj 1.200 metara, skidati stari asfalt te stavljati dva nova sloja asfalta, ugrađivati novi poklopci komunalnih instalacija, popravljati oštećena betonska galanterija i na kraju iscrtati horizontalna signalizacija.

Komentari