Klisović se zalaže za spaljivanje otpada: “To je gorivo kojim se može proizvesti energija!”

Joško Klisović
Foto: Screenshot Facebook

Nakon trotjedne stanke, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ponovno je održao konferenciju za novinare, ovaj put u društvu SDP-ova predsjednika gradske skupštine Joška Klisovića.

Klisović je govorio o projektima na kojima će se temeljiti njihova daljnja suradnja – transparentne financije, katalog gradske imovine, uređenje Jaruna te učinkovito zbrinjavanje otpada temeljeno na centru za gospodarenje sa spalionicom.

“Imamo goleme količine otpada kojeg se moramo riješiti. Odlažemo ga na Jakuševec i negdje drugdje, a taj isti otpad je gorivo kojim se može proizvesti energija, i to besplatno, na neštetan način za okoliš, održivi način”, rekao je Klisović.

Tomašević je naveo svoje prioritete, prije svega uvođenje reda u sustav gospodarenja otpadom u kojem će, uz edukaciju, alat i dalje biti kazne za neodgovorne.

“Što se tiče kazni, mogu reći da je bilo 3000 sankcija, međutim, 2800 su bile upozorenja, a 250 otprilike novčanih kazni. Zapošljavat ćemo još više komunalnih redara kako bi se, naravno, uveo red”, rekao je Tomašević.