KESTENI I PORTUGIZAC: U subotu se na Bundeku održava tradicionalna manifestacija

vino-casa

Šestu godinu zaredom, na Bundeku će se održati manifestacija Kesteni i portugizac, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u gradskoj palači Dverce.

Zagrepčane je na kušanje besplatnih kestena pozvao gradonačelnik Bandić, podsjetivši da će posjetitelji moći degustirati i po povoljnim cijenama kupiti i domaći purtugizec te jabuke.

Manifestacija, što se tradicionalno održava uz potporu Grada Zagreba, započinje u subotu, 22. listopada, u 11 sati te traje do 17,00 sati. Na 30-ak štandova, koji će biti postavljeni uz istočnu i jugoistočnu stranu šetnice uz jezero, predstavit će se zagrebački kestenjari, proizvođači vina Grada Zagreba i Zagrebačke županije, te u povodu Svjetskog dana jabuka, što se obilježava danas, 20. listopada – proizvođači jabuka i jabučnih proizvoda. KUD Prepuštovec zadužen je i za prigodni kulturno-umjetnički program, najavio je u ime organizatora Josip Lipar, predsjednik KUD-a Prepuštovec.

Predsjednik Udruge Vinska cesta Grada Zagreba, vinar Miroslav Polovanec naglasio je kako je domaći purtugizec napravljen od autohtone sorte prigorskog beaujolaisa, koji se odlično sljubljuje sa različitim jelima, a osobito s kestenom.

Pozivam sve naše sugrađane da nam se pridruže u subotu na Bundeku i uživaju u jeseni, rekao je gradonačelnik Milan Bandić istaknuvši da je za posjetitelje osigurano čak dvije tone kestena, koji će biti besplatni.

Foto: pixabay.com