Kantautorica Jelena Oberman upravo objavila novi singl: “Tko se prepozna u pjesmi, sam si je kriv”

Foto: Press

Nakon uspješnog singla “Čizme”, kantautorica Jelena Oberman upravo je objavila svoj drugi singl ove godine – “Ustaj, kreni, pokreni se”. Riječ je o pomalo revolucionarnoj pjesmi jer progovara o svim lošim pojavama u društvu i potrebi da se protiv njih borimo.

“Onaj tko se prepozna u pjesmi, sam si je kriv”, kratko će o svom novom singlu Jelena.

Kao i u prethodnom singlu, Jelena nastavlja s nešto žešćim zvukom koji nadilazi okvire pop glazbe. Tekst i glazbu za pjesmu je sama napisala, dok je aranžman napravila zajedno sa svojim suprugom, Robertom Obermanom. On je odsvirao i gitarsku dionicu. Jelena je odsvirala sve ostalo na midi kontroleru i otpjevala sve vokale. Također potpisuje i produkciju i miks. Mastering je radio Zvonimir Dusper Dus. Cover je također plod rada dvoje supružnika.

Ovo je 11 pjesma koju je objavila nakon što se, po prvi put pojavila na sceni, u prosincu 2020. Od toga je pet pjesama objavljeno u sklopu prvog EP-ja “Kad riječi više nemaš”. Sve pjesme napisala je i skladala sama, a zanimljivo je i da ih je većinu producirala u svom malom, kućnom studiju. Vesele je suradnje i dosad je surađivala s brojim hrvatskim glazbenicima i producentima, ali kad bih trebala reći koja ju suradnja najviše veseli bila bi to to upravo suradnja sa suprugom.

“Nas dvoje se najbolje razumijemo i nadopunjujemo, a glazbeno dijelimo sličan ukus. Još da je i vremena za napraviti aranžmane i producirati sve te pjesme, da ne moramo obavljati svakodnevne poslove od kojih živimo, gdje bi nam bio kraj?”, kaže Jelena.