Jelena Veljača se vraća na kazališne daske! Evo što je tim povodom izjavila…

Predstavom ‘Prava stvar‘ kazalište Mala scena će obilježiti 25 godina postojanja. Glavnu ulogu u predstavi dobila je lijepa Jelena Veljača. Posljednjih godina bila je kreativna producentica i autorica uspješnih serija.

jelena_veljaca

Jelena uživa u ovom povratku glumi. U ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr kaže kako ponovni rad u kazalištu u njoj budi neke davno zaspale strune.

Dobili ste glavnu ulogu glumice u kultnoj drami Toma Stopparda, kako biste opisali svoj lik?

– Annie je uspješna glumica kojoj su u životu najbitnije dvije stvari – kazalište i ljubav. Putena je, strastvena, impulzivna, pomalo divlja i djetinja, zaljubljive prirode. Kad se zaljubi, ništa ne može stati između nje i tog čovjeka…

Kako se osjećate na probama?

– Odlično, atmosfera u Maloj sceni je opuštena, a redatelj Ivica Šimić ima nevjerojatno razumijevanje za činjenicu da ja ipak deset godina nisam čitala tekst u ulozi glumice… Paze me i maze, i Šimić i moj partner Dražen Čuček.

Ljepota vašeg lika je u…?

– Njezinoj spontanosti.

Kakav je osjećaj opet glumiti? Je li vam nedostajala gluma posljednjih godina?

– Godinama pišem tekstove, svakodnevno sam s glumcima na setu, tako da mi nikada nije nedostajao ovaj proces rada na liku i stvaranja projekta od prvog čitanja do zadnje klape pa montaže… Samo sam sada na drugom mjestu, netko drugi mene režira. A osim toga, kazalište je posve drugačiji medij i moram priznati da ponovni rad u njemu i na taj studiozni način kojeg na snimanju nažalost nema i ne može biti, ispunjava neke praznine za koje nisam ni znala da postoje u meni. Budi neke davno zaspale strune i otkriva mi ono što ionako cijelo vrijeme znam: volim kazalište, volim dramski tekst, volim glumu, na kojem god mjestu u tom procesu bila.

Poruka čitateljima?

Dođite nas gledati, od 6. studenog do 5. prosinca u Maloj sceni. Stoppardov tekst o ljubavi i prevari i strasti i oprostu je bezvremenski. I sigurna sam da ćete se u njemu barem dijelom prepoznati.

Izvor: Scena.hr