Jelena Pavičić Vukičević objavila: Zagrepčani ipak neće morati nositi maske na otvorenom!

Foto: Zagreb.hr

Zagrepčani ipak neće morati nositi maske na otvorenom! Jelena Pavičić Vukičević, vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba, objavila je da je izmijenila tu odluku, odnosno prijedlog upućen Nacionalnom stožeru.

“Žao mi je da je došlo do uznemiravanja Zagrepčana objavom o obvezi nošenja medicinskih maski na otvorenom”, izjavila je vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević na konferenciji za novinare.

“Odlučila sam izmijeniti prijedlog upućen Nacionalnom stožeru”, rekla je Pavičić Vukičević te objavila kako preuzima vođenje zagrebačkog Stožera civilne zaštite, javlja HRT.

“Vjerujem da su naši sugrađani odgovorni i ozbiljni i da će se pridržavati mjera. Donijela sam odluku da se svi djelatnici komunalnog redarstva, njih 103, svi djelatnici prometnog redarstva, njih 67, preraspodijele na poslove praćenja protuepidemioloških mjera. Oni će nam pomoći da se svih mjera držimo i da se zaštitimo”, rekla je Pavičić Vukičević.

“Nisam za to da se uvede mjera nošenje maske na otvorenom i mislim da je najbolje da u ovom trenutku preuzmem vođenje Stožera civilne zaštite Grada Zagreba”, rekla je na konferenciji za novinare.

“Želim vas izvijestiti da preuzimam vođenje Stožera Grada Zagreba, odgovorna sam osoba u Zagrebu i ne bježim od odgovornosti”, dodala je Pavičić Vukičević.

“Ovo nije dio moje kampanje, ovo je dio mog posla”, odgovorila je Pavičić Vukičević na pitanje o smjeni Olivere Majić s čela zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

Najavila je kako će održati sastanak Stožera civilne zaštite grada Zagreba u novom sastavu.

Komentari