Jedna od prometnijih ulica u Zagrebu zatvara se na mjesec dana, ovo su obilazni pravci

Foto: ZET

Na Aveniji Većeslava Holjevca, na dijelu od Islandske do Nežićeve ulice, od četvrtka 21. runa u 08.30 sati do subote 21. listopada 04.00 sata trajat će radovi na sanaciji kolnika te će u to vrijeme navedena dionica biti zatvorena za sav promet.

Ovisno od dinamike izvođenja radova pristup naselju Podbrežje bit će omogućen cijelo vrijeme sa sjeverne odnosno južne strane Avenije Većeslava Holjevca.

Obilazni pravac za vrijeme navedenih radova bit će:
• Avenija V. Holjevca (sjever) – Islandska – Ulica SR Njemačke – Avenija V. Holjevca (jug) i obratno.

Pristup Horvatovoj ulici bit će moguć iz smjera:
• Avenija V. Holjevca (jug) – Ivana Drmića – Oreškovićeva – Horvatova.

Kako bi se na navedenoj dionici izbjegla dodatna zagušenja predlažemo obilazni pravac:
• Avenija Većeslava Holjevca (sjever) – Avenija Dubrovnik – SR Njemačke i dalje u smjeru juga

Također, autobusne linije 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica), 310 (Glavni kolodvor – Petrovina), 311 (Glavni kolodvor – Cerovski Vrh), 313 (Glavni kolodvor – Vukomerić) i 330 (Glavni kolodvor – Velika Gorica) prometovat će djelomično izmijenjenim trasama u oba smjera.

Radovi se izvode temeljem Programa koji je izglasala Gradska skupština Grada Zagreba za 2023. godinu, a koji obuhvaća asfaltiranje vrlo opterećenih prometnica na području Grada Zagreba. Nažalost, radovi na svim takvim prometnicama se ne mogu izvršiti samo tijekom ljetnih mjeseci kada je prometno opterećenje manje, no oni su nužni zbog sigurnog odvijanja prometa te produžetka eksploatacije samih prometnica.

Sugrađane molimo za razumijevanje te da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju.