Izazvao dvije prometne nesreće i pobjegao, na kraju je ipak završio u zatvoru

Foto: ZG express

Zadarska policija uhitila je 20-godišpnjak koji je počinio dvije prometne nesreće, a potom se dao u bijeg.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja te je predan u zatvor, priopćila je PU zadarska.

“Nakon što je policija prekjučer, 09. siječnja oko 14.55 sati zaprimila dojavu kako je u Zadru u Ulici Stjepana Radića nepoznati vozač automobila Audi, zbog neprilagođene brzine izazvao prometnu nesreću u kojoj je nastupila materijalna šteta na način da je udario u automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je ispred njega, u istom pravcu upravljala 20-godišnjakinja, te se udaljio s mjesta događaja, a potom i dojavu kako je u 15.50 sati u Vukovarskoj ulici vozač istog automobila uslijed parkiranja izazvao drugu prometnu nesreću s materijalnom štetom, policijski službenici Policijske postaje Zadar su po prikupljenim saznanjima o mogućem počinitelju, pronašli 40-godišnjeg vozača”, stoji u priopćenju.

Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola od 0,79 g/kg te je radi liječničkog pregleda vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Zadar.

Nakon dolaska u prostorije bolnice, 40-godišnjak narušavao javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući i galameći na medicinsko osoblje te rukama udarajući po bolničkom inventaru, a na naredbu policijskih službenika da prestane sa narušavanjem, nastavio je s vrijeđanjem i omalovažavanjem i policijskih službenika koji su postupali prema njemu.

Uz uporabu sredstava prisile doveden je u službene prostorije policije gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega je jučer uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja te je predan u zatvor.