Izaslanstvo 30-milijunskog kineskog grada Guangzhoua u posjetu Policijskoj upravi zagrebačkoj

Izaslanstvo 30-milijunskog kineskog grada Guangzhoua u posjetu Policijskoj upravi zagrebačkoj
Marko Rašić i Yang Jianghu | Foto: PU zagrebačka

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić sa suradnicima danas je ugostio izaslanstvo Općinske uprave za javnu sigurnost grada Guangzhoua iz Narodne Republike Kine, pod vodstvom dogradonačelnika Yang Jianghua.

Načelnik Marko Rašić upoznao je goste iz Kine sa specifičnostima Grada i Županije kao područja za čiju sigurnost brine Policijska uprava zagrebačka. Kao jednu od bitnijih činjenica naglasio je izuzetno povoljno stanje sigurnosti u Gradu i Županiji navodeći da policijski službenici svojim predanim radom svakim danom sve više pridonose pozitivnom ozračju i samoj sigurnosti svih građana, priopćeno je iz PU zagrebačke.

Zagreb, kao jedan od sigurnijih gradova, iz godine u godinu postaje sve omiljenije turističko odredište mnogim stranim gostima te tako i onima iz Narodne Republike Kine, naveo je načelnik Sektora policije Davor Posilović.

Jedan od razloga što Republika Hrvatska postaje sve omiljenije odrediste turista iz Kine je i to što su državljani Kine kroz projekt Sigurna turistička sezona upoznali Zagreb i Republiku Hrvatsku budući da razmjena hrvatskih i kineskih policajaca traje unazad dvije godine.

Tijekom gostovanja u Republici hrvatskoj kineski su policajci, osim u Zagrebu, pomoć hrvatskim kolegama pružali u Splitu, Dubrovniku i na Plitvičkim jezerima te su posebno oduševljenje izazvali kod svojih sunarodnjaka budući da su od iznimne pomoći bili hrvatskim kolegama.

Dogradonačelnik grada Guangzhou Yang Jianghua je domaćine iz Policijske uprave zagrebačke potom upoznao sa specifičnostima grada iz kojeg dolazi, navodeći kako je riječ o gradu koji broji 20 milijuna stanovnika kojima na usluzi stoji 31.000 policajaca te još toliko pričuvnih policajaca.

Istaknuo je kako, isto kao i Zagreb, svake godine bilježe sve povoljnije stanje sigurnosti prilikom čega se posebno osvrnuo kako, bez obzira na razliku u veličini gradova, iznimno cijene praksu postupanja zagrebačke policije te kako tijekom ovog, ali i budućih susreta, kroz primjere dobre prakse zagrebačke policije žele unaprijediti i rad policije u Guangzhou.

Komentari