INTERVJU: Anđelka Valentić, jedna od triju odvažnih žena koje stoje iza modnoga brenda Indestructible

INTERVJU: Anđelka Valentić, jedna od triju odvažnih žena koje stoje iza modnoga brenda Indestructible
Foto: Press

Piše: Sandra Brambilla

Povodom organiziranja raznih radionica različitih tematika, koje potiču kreativnost, originalnost i individualnost svake polaznice, te ostaju trajno u sjećanju zbog nezaboravnoga druženja i stjecanja novih znanja, razgovarala sam s PR menadžericom zaduženom za marketing i društvene mreže brenda Indestructible, diplomiranom ekonomisticom, velikom zaljubljenicom u modu i uspješnom poduzetnicom Anđelkom Valentić, koja je uz Slađanu i Lidiju jedna od tri odvažne žene koje stoje iza modnoga brenda.

Između ostaloga, Anđelka nam je otkrila sve o nastanku modnog brenda Indestructible koji polako ali sigurno osvaja, kako srca tako i ormare, ne samo Hrvatica, već i žena diljem Europe. Pozvala je sve zainteresirane da se prijave na zanimljive i poučne radionice, a od četiri organizirane dvije su besplatne.

Kako je nastao brend Indestructible, kako i kada je sve počelo i tko ga sve čini?
Indestructible je izvorno slovenski brend kojeg smo prije više od 3 godine predstavili i hrvatskoj javnosti. Pokušavali smo i prije doći na hrvatsko tržište, ali dok nismo pronašli pravu osobu za PR i marketing nije bilo značajnijega uspjeha. Pozitivne reakcije i oduševljenje od samoga početka naš su vjetar u leđa. Bili smo u dvije trgovine u Zagrebu kao sastavni dio ponude ostalih handmade brandova, a od srpnja 2020. imamo i svoj vlastiti Concept Room u Zagrebu. Iznimno smo sretni što smo unatoč izazovnoj 2020. godini uspjeli ostvariti svoj cilj. Originalno je Concept Room zamišljen kao oaza ne samo Indestructible proizvoda nego i još mnogih handmade brendova pa tako u ponudi imamo: Lykke medaljone, Juma Ceramic šalice i tanjure, naušnice Ana Bucar i Pararok, Boho Headwear turbane za glavu, Kuky Design haljine…

Odkuda naziv brenda i tko ga je osmislio?
Naziv je osmislila začetnica brenda Slađana Bijelić. Brend i logo smo nedavno i zaštitli na svim tržištima.

Što brend Indestructible novo nudi na tržištu i po čemu je drugčiji?
Indestructible je više od brenda. To je način življenja. Ako nosiš Indestructible Ti u biti šalješ puno jaču poruku. Ti si ekološki osviještena, kupuješ pametno, paziš na sebe i svoje bližnje, pomažeš ženama oko sebe, voliš lijepo izgledati u svakoj prilici, njegovana si, ali u svemu tome ne pretjeruješ. To sve jako zagovaramo i na profilima naših društvenih mreža. Cilj je prvenstveno pomoći ženi da odabere dobar komad odjeće ili nakita koji odgovara njenoj figuri i prigodi za koju je namijenjena.

Njeguje li brend odjevne kombinacije samo za žene ili i muškarci mogu pronaći nešto za sebe?
Na hrvatskom tržištu za sada smo orijentirani samo na žene. U Njemačkoj naš brend u ponudi ima majice za muškarce, ali za sada u Hrvatskoj nemamo neki veliki interes osim unutar članova naše obitelji, uz smiješak odgovara naša simpatična i uslužna sugovornica.

Je li brend prepoznat u Lijepoj Našoj i prate li cijene kvalitetu proizvoda?
Apsolutno je prepoznat u Hrvatskoj, a cijene itekako prate kvalitetu. Odnosno upravo u cijenama leži sva mudrost. Želja nam je da si svaka žena može priuštiti kvalitetan ručno izrađeni komad odjeće, od prirodnih i ekološki osviještenih materijala.

Kako izgleda jedan tvoj radni dan?
Rano ustajem, a moj radni dan započinje u 6 sati. Od 7.30 sam u uredu gdje radim na raznim projektima za svoje klijente. Nakon 15 godina rada u korporacijama, odlučila sam svoje znanje i iskustvo pokloniti poduzetnicima kojima je to uistinu potrebno. Osim što vodim PR i što sam brend ambasador za Indestructible, moja uža specijalnost su društvene mreže i žene poduzetnice. Trenutno vodim 10 profila gdje pomažem da se istaknu u masi i da pruže dodatnu vrijednost. Neki od njih su Al Kaprone rakije, Lens centar za mršavljenje, Dental Studio Rešetar Brezak, Centar zdravlja Taban… Tu su još i neki profili izvan Hrvatske kao što je energy coach Mirko Vragovic te tvrtka Stipomont. U svakom slučaju vodim vrlo aktivan poslovni i društveni život.

Osmislila si i prvi shopping day brenda Indestructible. Kako si došla na ideju, te što je bilo u ponudi?
Ideja kao i sve moje ideje došla je spontano. Jako volim slušati svoju intuiciju i ona me za sada uvijek ispravno vodila. Cilj je bio pomoći curama i ženama pri odabiru odjeće i raznih kombinacija, a u tome mi je pomogla poznata influencerica MKM Marina.

Gdje se sve mogu kupiti proizvodi brenda Indestructible?
Online na web shopu www.indestructibleshop.eu kao i na adresi Concept Rooma u zagrebačkom kvartu Jarun u ulici Josipa Vogrinca 2a.

Koji su sve brendovi pronašli dom u Concept Roomu na Jarunu?
Lykke, Juma Ceramics, Al Kaprone, Boho Headwear, Ana Bucar, Pararok, My Story Bag…

Što brend planira u budućnosti i u narednom blagdanskom periodu?
Idemo dalje samo jako! Izlazimo u poznatim časopisima i dajemo odlične popuste. Uz to planiram i niz radionica s različitim tematikama zadnji tjedan u studenom. Želim da lokacija Concept Rooma bude prepoznata kao oaza dobre vibre, lijepe energije i pametne kupovine.