HRVATSKA – SLOVENIJA 29:21 – Sjajna pobjeda hrvatskih rukometašica uoči puta u Španjolsku

Foto: Jozo Cabraja / kolektiff

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija ostvarila je i drugu pobjedu u prijateljskom susretu protiv Slovenije. Nakon pobjede u četvrtak 28:24, večeras je Slovenija svladana s 29:21. I napadački i obrambeni segmet igre naše reprezentacije bio je na vrlo visokom nivou, a to nas silno veseli prije Svjetskog prvenstva u Španjolskoj koje počinje za tri dana.   

HRVATSKA: L. Bešen, I. Kapitanović, T, Pijević, P. Posavec 4, D. Krsnik -/- , S. Posavec, Ć. Mičijević 4, L. Kalaus 2, K. Ježić 3, L. Burić 3, A. Šimara 1, I. Dežić 3, A. Debelić 2, A. Turk 4, J. Mamić -/-, E. Popović  -/-, G. Gudelj -/- , V. Blažević, izbornik: Nenad Šoštarić

SLOVENIJA:  B. Zec, M. Vojnović, A. Pandžić, M. Jurič  -/-, E. Novak -/-, A. Gros 2, E. Omoregie 2, N. Žabjek -/-, T. Stanko 8, D. Mrmolja -/-, N. Ljepoja 1, N. Zulič 2, A. Varvagić 1, M. Svetik -/-, Ž. Čopi -/-, E. Hrvatin 1, A. Beganović 2, T.Gomilar-Zickero 1, P. Kramar 1, izbornik: Dragan Adžić

Kao i prije dva dana izbornik Nenad Šoštarić susret je počeo u sastavu: Tea Pijević na vratima, krila su bila Ana Turk i Paula Posavec, na crti Ana Debelić te na vanjskim pozicijama Valentina Blažević, Ćamila Mičijević i Dora Krsnik.

Foto: Jozo Cabraja / kolektiff

Slovenija se od početka odlučila za obranu 5-1, s Elisabeth Omoregie kao prednjom. Hrvatska je radila jednu promjenu obrana Katarina Ježić – napad Valetnina Blažević.Nakon dva početna vodstva gošći, naša reprezentacija je kod rezultata 3:2 preuzela vodstvo.

Jako dobra bila je naša obrana na početku susreta pa je Hrvatska već u jedanaestoj minuti  imala plus četiri (6:2), što je natjeralo slovenskog izbornika da pozove prvu minutu predaha. Bez većih problema čuvali smo tu prednost, jer je uz obranu i Tea Pijević bila odlična na našim vratima. Naša najveća prednost u prvom poluvremenu bila je pet pogodaka.

Premda je posljednjih desetak minuta prvog dijela izbornik dosta promijenio našu postavu i Slovenija u jednom trenutku došla na tri pogotka zaostatka, u završnici smo to opet digli na plus pet. Hrvatska je u prvom dijelu primila samo deset pogodaka, a to jasno pokazuje kakva je bila naša obrana. Na poluvremenu je rezultat bio 15:10.

Nastavio je izbornik s promjenama i u drugom dijelu. Na vrata je tako došla Ivana Kapitanović, a u napadu su priliku dobile Stela Posavec, Larissa Kalaus, Lara Burić i Andrea Šimara. I svaka je na svoj način iskoristila tu priliku. Već u ranoj fazi, Hrvatska je otišla na sedam pogodaka razlike. I ta je razlika raslo do čak deset pogodaka u 52. minuti.

Promijenio je crnogorski stručnjak Dragan Adžić koji vodi Sloveniju sve što je imao na klupi, ali pravo rješenje za našu obranu nije pronašao. Čak 11 hrvatskih rukometašica upisalo se u strijelce. Najbolje su bile Paula Posavec i Ana Turk a po četiri pogotka. Po tri su dale Ivana Dežić, Lara Burić i Katarina Ježić. Kod Slovenije najefikasnija Tjaša Stanko s osam pogodaka.