Interaktivne radionice i predavanja o besplatnim Office365 alatima

Microsoft Hrvatska, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, pokrenuo je kampanju ”Techmen – promocija Office365 kroz interaktivne radionice i predavanja o tehnologiji”, tijekom koje želi upoznati učenike, učitelje i nastavnike u 120 prijavljenih osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj s besplatnim Office365 alatima.

informatika_skola

Techmen timovi, sastavljeni od zaposlenika/volontera tvrtke Microsoft i njezinih partnera te studenata iz organizacije Microsoft Student Partners, u sklopu kampanje posjetit će škole diljem Hrvatske te održati zanimljive radionice i predavanja osmišljene prema odgovarajućim dobnim skupinama. Kroz radionice će se na zanimljiv i privlačan način učenicima demonstrirati sve mogućnosti Office alata, odnosno njihove praktične primjene u svakodnevnim školskim aktivnostima.

Tako će Techmen timovi učenicima objasniti što nudi Office 365 usluga, kako joj se može pristupiti i na praktičnim primjerima pokazati kako se ona koristi. Jedna od tema svakako će biti i OneNote, koji može poslužiti kao digitalna bilježnica u nastavi, a učenici će naučiti i kako povećati produktivnost rada u grupi uz pomoć OneDrive tehnologije. Stariji uzrasti dobit će priliku naučiti kako programirati uz moderne alate za programiranje ili izrađivati i objavljivati internetske sadržaje uz korištenje alata OfficeMix. Bez obzira na dobnu skupinu, posebna pozornost će se posvetiti sigurnosti na Internetu.

„Microsoft Office 365 alati dostupni su svim učenicima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola, a Techmen timovi će demonstrirati kako koristiti ove alate kojima se olakšava komunikacija između učenika i nastavnika, omogućuje dijeljenje materijala potrebnih za nastavu te, u konačnici, pospješuje proces učenja. Informatička edukacija od izuzetne je važnosti, jer može pomoći mladima u ostvarenju boljih životnih uvjeta te ih pripremiti za sve zahtjevnije tržište rada“, kaže Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska.

Tijekom kampanje održat će se i natjecanje između škola koje će Techmeni posjetiti, a tri najbolje škole tj. razredi dobit će vrijedne nagrade koje je osigurala tvrtka Microsoft Hrvatska.

Više o cijelom natjecanju i kampanji možete saznati na MSAcademic Facebook stranici https://www.facebook.com/msacademichr.

Dodatne informacije o usluzi Office 365 za škole nalaze se na: https://office365.skole.hr/