I ove godine Strossmayerov trg postaje proljetna oaza Welcome Spring Festivala!

Welcome Spring Festival
Foto: Press

Ovogodišnji Welcome Spring Festival, koji se održava od 19. do 29. travnja na Strossmayerovom trgu,  nastavlja u istom ritmu pokretanja kulture gospodarenja otpadom, s temom vode kao dragocjenog prirodnog resursa na koji otpad negativno utječe. 

“Podsjećamo se da je voda izvor života i da je privilegija piti vodu iz slavine. Cilj festivala je potaknuti građane da odgovorno koriste prirodne resurse jer kroz otpad koji stvaramo neposredno utječemo na vodu, zrak, tlo, hranu i naposljetku zdravlje ljudi”, poručuju organizatori, ističući da je i ove godine festival u iznimno veselom tonu, samo još bolji, još duži, još zabavniji i još luđi!

Program festivala je zabavan, interaktivan i edukativan. Predavači dolaze iz svih društvenih sfera, od fakulteta RGN-a, PMF-a do udruga koje djeluju na području zaštite okoliša i prirode.

Ono što možete naučiti je: o Zemlji kao vodenom planetu, zalihama pitke vode, kretanju vode u prirodi, društvenoj odgovornosti, inovacijama i budućnosti iskorištavanja otpada kao sekundarne sirovine. 

U goste dolazi i profesor kineziologije te poznati fitness trener i glumac Mario Valentić održati predavanje o Proljetnom detoxu te Cvijeta Bišćević, arhitektica i spisateljica, koja će održati predavanje o kućnom kompostiranju.

Ono što možete raditi: reciklirati glazbu, pisati pisma svakome, izrađivati, ukrašavati, oslikavati stvari i predmete.

U čemu možete sudjelovati: olimpijadi, kvizovima, plesu, vježbanju ili traganju za Francekima.

Što možete pogledati, za velike i male: Milicu na putu oko svijeta, Vodeni vrtuljak, Prvo more i Priču koja drži vodu.

Gosti festivala su i kazalište Sjena, kazališna skupina Tripstih, udruga Antuntun, udruga Cirkorama, Creative Acrobatics Slovenija. S nama su na festivalu izvrsni komičari okupljeni u Studio smijeha, a Rambo Amadeus će s posjetiteljima podijeliti svoja iskustva od „Ideje do posljednjih izazova pred porinuće solarnog jedrenjaka“.

Svaki dan festivala završit će glazbenim programom. Spektar glazbenih imena koja će nastupiti veoma je šarolik: Stampedo, Antenat, DJ Edo Maajka, Jurica Pađen & Aerodrom, Kuzma & Shaka zulu, One dread, Terminator, razni cover bendovi i DJ setovi, a festival zatvara velika kubanska salsa fešta!

Tu su i ugostitelji koji će u ponudi imati šarenu lepezu ića i pića. Posjetitelje čekaju kokteli, sladoledi, slastice, burgeri, gyrosi, kobasice te razni specijaliteti domaće kuhinje!