HTV će tijekom blagdana i školskih praznika prikazati gomilu fantastičnih filmova za djecu

Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i u vrijeme blagdana i školskih praznika misli na svoje najmlađe gledatelje. Zabavan domaći i strani filmski program kreće na Badnjak i trajat će cijelo vrijeme školskih praznika.

Tako je u četvrtak 24. prosinca popodne na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2) na rasporedu Šegrt Hlapić, pustolovni film za cijelu obitelj prema glasovitom romanu Ivane Brlić Mažuranić o plemenitom i hrabrom dječaku Hlapiću, a HTV3 donosi Disneyev klasik iz 1957 godine Stari žućko.

Foto: HRT

Na božićno jutro najmlađe će razveseliti najprije animirani film Puž i kit, a potom zabavna priča za sve koji vole pse, djecu i Božić snimljena prema knjizi Emme Kragen, 12 božićnih pasa. Dječji program na sam Božić pripremio je i rado gledani dječje filmove Koko i duhovi i Čarobnjak iz Oza te francuski film Mala ubojstva Agathe Christie – Božićni zločin. HTV 3 u svom stilu donosi američki klasik iz 1938. godine Pustolovine Toma Sawyera.

U subotu 26. prosinca, na blagdan Svetog Stjepana, na Drugom programu (HTV2) u planu su filmovi Vlak u snijegu, Madagaskar 3 te nastavak filmskog serijala o slavnom Koku, junaku romana za djecu Ivana Kušana, Zagonetni dječak, a na HTV 1 zabavit će vas pustolovna komedija Smisao života jednog psa.

Foto: HRT

Podsjećamo da i tijekom ovih blagdana jutarnji program Juhuhu nastavlja svojim redovitim ritmom i sa svojim uobičajenim emisijama i crtićima za najmlađe. Tijekom cijelog prosinca ipak je svečanije, pa se svako malo začuje i popularna pjesmica Din-don koju izvode omiljeni Juhuhuovi voditelji: Dijana Vidušin, Darija Knez, Marko Makovičić i Marko Hergešić.

U nedjelju 27. prosinca nakon jutarnjeg programa, na rasporedu je dječji film iz serijala o Koku, Ljubav ili smrt, a popodne i mali i veliki mogu pogledati jedan od najpopularnijih filmova za djecu o najpoznatijem psu u povijesti Lassie se vraća kući. Još jedna filmska poslastica, ali domaće proizvodnje i novijeg datuma, film je Moj dida je pao s Marsa, o neobičnim pustolovinama djevojčice Une i robota, izvanzemaljca Dode. Na rasporedu je 27.12. HTV2 u 17 sati.

U utorak 29. prosinca kreće serija Najgora vještica (The worst witch) od Netflixa. Serija je sinkronizirana, ima 13 nastavaka i emitirat će se cijelo vrijeme školskih praznika u 10 sati.

Predzadnji dan godine na isteku na rasporedu je obiteljski film Srebrni pastuh, a na Silvestrovo na HTV 2 u 20 sati zabavit će nas popularni Shrek forever and after.

Foto: HRT

Novu 2021. godinu najmlađi će započeti s američkom pustolovnom komedijom  Goonies koja je na rasporedu 1. siječnja 2021. godine u 11.30 na Drugom programu Hrvatske televiziije (HTV2). A Treći program emitirat će Disneyev klasik iz 1962. godine Kraljević i prosjak.

Ekranizacija jednog od najpoznatijih romana Julesa Verna te jednog od najznačajnijih romana za djecu i mlade, ujedno i školska lektira, naći će se na programu 4. i 5. siječnja. U dva dijela emitirat će se film 20 000 milja pod morem.

Još jedan zabavan dječji film na rasporedu je 7. siječnja na HTV 2. Zove se Tajna starog tavana, a govori o dvojici dječaka radio amatera, Miri iz Zagreba i Pepeku iz Praga koji provode ljetne praznike na otoku Hvaru u kući Mirine tete. Na prašnom tavanu pronalaze neobičan pištolj koji je napravio Mirin pradjed koji je bio smušeni izumitelj. I tu kreće njihova avantura.

U siječnju kreće filmski serijal Pirati s Kariba. Prvi je u emitiranju 8. siječnja Pirat s Kariba: Prokletstvo crnog bisera, a onda kronološkim redom, svakoga petka, idu i ostala četiri filma iz tog ciklusa.

Iz lektire Hrvatska televizija će emitirati još jedan dvodjelni film, riječ je o Moby Dicku koji je na rasporedu 11. i 12. siječnja. I za kraj, Vuk samotnjak iz 1972. godine, film kojega će djeca sa zanimanjem pogledati, a odrasle će vratiti u neka davna vremena.