Hrvatska znanstvenica i poduzetnica u Riju predstavlja nagrađivanu aplikaciju BodyRecog

BodyRecog

Zagrebačka tvrtka Live Good, poduzetnice, vlasnice i direktorice Anite Bušić, mag. molekularne biologije, koja je osmislila jednu od najperspektivnijih aplikacija na svijetu u području zdravlja, sporta i fitnesa – BodyRecog, sustav za poboljšanje učinka treninga na tijelo te za procjenu zdravstvenog stanja osobe – sljedećeg će se tjedna predstaviti na događanju u sklopu Olimpijskih igara u Brazilu.

Ovo predstavljanje BodyRecoga na najvećem svjetskom sportskom događanju znanstvenice, samo je nastavak globalnih priznanja za svestrani rad, inovativnost i globalnu prepoznatljivost poduzetnice, a započet 2013. godine.

Od tada pa do danas, inovatorica i znanstvenica Bušić, kao i njezina aplikacija BodyRecog osvojili su 16 međunarodnih iznimno vrijednih nagrada, među kojima i titulu jedne od 50 svjetskih najinovativnijih inovacija u području sporta/zdravlja.

Anita Bušić, osnivačica je i CEO tvrtke Live Good u Zagrebu, te tvrtki BodyRecog Metrics (Sjedinjene Američke Države) i live good (Velika Britanija). Ova znanstvenica, inovatorica i poduzetnica primila je 2015. godine nagradu dr. Oton Kučera za izniman doprinos tehničkoj kulturi na području Grada Zagreba u segmentu inovacija, ali i cijeli niz drugih domaćih i međunarodnih priznanja za svoj svestrani rad.

Autorica je 16 udžbenika iz biologije za srednje škole, kao i više od stotinu znanstveno i društveno popularnih tekstova u publikacijama objavljenim diljem i svijeta. Danas je primjer uspjeha u ženskom poduzetništvu ne samo u jugoistočnoj Europi, nego i globalno. Zbog svojih postignuća u znanstvenom i poslovnom svijetu, održala je više od 200 predavanja na temu zdravlja i održavanja zdravog života, te je često mentorica mlađim kolegama na brojnim projektima u ovom segmentu djelovanja.

BodyRecog predstavlja revolucionarnu aplikaciju uz pomoć koje korisnik dobiva procjenu zdravstvenog rizika za srčanožilna oboljenja, dijabetesa i raka, a na temelju tjelesnog tipa i tjelesnog oblika. Aplikacija je plod višegodišnjeg znanstvenog i poduzetničkog rada molekularne biologinje Anite Bušić.

BodyRecog2

Specifičnost sustava proizlazi, između ostalog, iz digitalnog mjerenja ljudskog tijela pomoću kamere pametnog telefona za laike, odnosno pomoću skenera za profesionalne korisnike. BodyRecog procjenjuje zdravstvene rizike na temelju digitalno dobivenog oblika tijela, te pruža personalizirane preporuke.

Aplikacija se sprema za svjetsko tržište u dvije verzije: BodyRecog PRO za sport i fitness profesionalce kao i stručnjake s biomedicinskih tržišta, dok BodyRecog HOME predstavlja idealnu aplikaciju za zdravstveno osvještene korisnike koji žele, upravo uz pomoć ove aplikacije, unaprijediti ili očuvati svoje tjelesno stanje.

Tim tvrtke Live Good, na čelu s Anitom Bušić, putuje u Brazil 21. kolovoza kako bi na velikoj olimpijskoj manifestaciji gobalno predstavili i započeli s demo primjenom BodyRecog aplikacije – jedinstvenog hrvatskog proizvoda.

Foto: Press