HRT pokrenuo humanitarnu akciju “Uz nas niste sami” uz pjesmu Doris Dragović [VIDEO]

Foto: Screenshot HRT

Hrvatska radiotelevizija je pokrenula humanitarnu akciju “Uz nas niste sami”, s brojem žiro računa Vlade RH za obnovu i pomoć stradalima od potresa, a na posebni račun koji je za pomoć stradalima u razornom potresu otvorila Vlada RH, HRT je uplatila i donaciju od 200 tisuća kuna.

U humanitarnu akciju HRT kreće uz pjesmu Doris Dragović  ‘Dajem ti srce, zemljo moja’ za koju je ostvaren i spot u kojem pjesma prati tužne i dirljive kadrove koje su naši snimatelji zabilježili nakon potresa na području Petrinje, SiskaGline

Doris Dragović telefonom se uključila u emisiju Dobro jutro, Hrvatska te podsjetila kako je 1992. godine nastala pjesma ‘Dajem ti srce, zemljo moja’:

“To je bila godina u kojoj je autor pjesme Zrinko Tutić želio cijelome svijetu poručiti da ćemo – s dobrom voljom, kreativnošću, snagom u srcu i ljubavi – ići dalje. Popraviti nešto strašno što se u trenutku dogodi je nemoguće, ali možemo srce nekako usmjeriti prema naprijed. Naravno, onome tko u ovom trenutku pati, to izgleda nemoguće, kao da nikada neće proći, međutim hoće”, rekla je Doris Dragović.

Tada je to bio trenutak Domovinskog rata i – nastavlja Doris – svjesni smo da je to iza nas i da su se rodila neka nova djeca koja se u pjesmi i spominju.

“Danas su to odrasli ljudi, a ratne strahote su iza nas. Uvjerena sam, i to mi govori iskustvo – ne samo naše generacije, nego i prijašnjih –  da će se rađati djeca i u mjestima pogođenim strahotama potresa, i da će jednog dana sve to biti iza nas”, poručila je Doris Dragović.

Ako se želite uključiti u humanitarnu akciju, ovdje su svi potrebni podaci: