HomeExchange.com: Zamijenite svoj dom ili vikendicu i besplatno ljetujte

U vrijeme kada se gleda svaka kuna, a želja za putovanjem, posebice ljeti sve je veća, zamjena domova zvuči kao savršeno rješenje. Riječ je o sve atraktivnijem vidu putovanja u Hrvatskoj kojim se zapravo vlastiti dom ili vikendica mijenjaju za sličan smještaj u inozemstvu, i to besplatno, piše Glas Istre.

HomeExchange

Ponuda se odnosi na čitav svijet, tako da se besplatno ljetovati može na grčkim otocima, u Provansi, SAD-u, švicarskim Alpama. Ujedno, zamjena domova može biti i odlično rješenje za one koji vole putovati više puta godišnje.

Upravo taj vid putovanja nudi se i na popularnoj web stranici HomeExchange.com koju je još 1992. godine osnovao Ed Kushins iz Kalifornije. Danas je to najveći i najbrže rastući portal za zamjenu smještajnih kapaciteta putem kojeg su lani njegovi članovi ostvarili više od 75.000 zamjena u 150 država.

Već dvije godine ovoj je mreži priključena i hrvatska podružnica MijenjamVikendicu, a sada se u Hrvatskoj nudi čak 116 nekretnina za zamjenu. Neki su već ostvarili niz zamjena, a nekima je ovo tek prva godina.

“Hrvatska ima veliki potencijal u pogledu zamjene domova. Uzimajući u obzir da jedna Turska ili Grčka ima kojih 120-140 članova, a znamo kakvi su oni brendovi, vjerujemo da je Hrvatska na dobrom putu. Osim Dubrovačko-neretvanske županije, Istra ima najviše članova, a i najviše potencijala”, tvrdi nam Rujana Ljubić predstavnica Home Exchangea za Hrvatsku.

Dodaje kako većina nije svjesna na koji se sve način može putovati i kako profitirati na način da nečija vikendica, apartman, ili stan ne budu prazni 300 dana u godini.

“Ne mora se raditi o istovremenoj zamjeni, sve je stvar dogovora. Vi biste možda za Advent u Beč, a netko bi u lipnju kod vas na more. Najinteresantnije je mijenjati ljeto za zimu”, kaže nam Ljubić koja je sama iskusila brojne zamjene budući da ima vikendicu na Hvaru.

Veli da su iskustva onih koji su zamijenili svoje domove fenomenalna.

Rujana Ljubić dodaje da u Hrvatskoj preko 200.000 ljudi ima vikendice te da svi mogu biti njihovi članovi i proširiti svoje horizonte na druge svjetske destinacije.