Europski parlament na Facebook stranici hrvatskom turizmu dao vjetar u leđa

Na Facebook stranicama Europskog parmalenta objavljena je fotografija jednog od hrvatskih otoka uz tekst: “Ovo je samo jedan od 1.200 hrvatskih otoka. Više fotografija i činjenica o najnovijoj članici Europske unije objavili smo na svojoj stranici Pinterest. Jeste li već imali priliku posjetiti ih?” U svega sat vremena nakon objave taj post lajkalo je gotovo tisuću ljudi, podijeljen je nekoliko stotina puta i broj konstantno raste.

1193710

Među komentarima prevladavaju pozitivni stavovi o Hrvatskoj. “Hrvatska je jedna od najljepših mjesta koje možete zamisliti. Netaknuta priroda, tirkizno more, izvrsna hrana i pitoreskna mjesta. Mjesto koje moraju vidjeti svi koji vole lijepa mjesta. Posjetite Dubrovnik, Split, otok Hvar, Korčulu, Krk… odlično vino i maslinovo ulje… mnogo sunca, mira i tišine’, jedan je od komentara.

No, našao se i pokoji negativan komentar. Tako je Marko P. iz Slovenije kritizirao Hrvate rekavši kako oni očekuju da turisti znaju njihov jezik, ali i da ljudima pljuju u hranu.

“Imao sam loših iskustava u Zagrebu, Vrsaru, Poreču… Smiješno je što, kad Hrvati dođu u Sloveniju očekuju da ćemo mi s njima razgovarati na hrvatskom (što dobar dio glupih Slovenaca i radi), no kada mi dođemo u Hrvatsku, nijedan Hrvat ne priča hrvatski… i neki Hrvati koji rade u restoranima pljuju u hranu – bez komentara”, napisao je Marko i izazvao burne reakcije u komentarima.