Bandić podnio kaznenu prijavu zbog plakata “Gotov si!”

Izborno povjerenstvo Grada Zagreba pozitivnim je ocijenilo predstavku Nezavisne liste Milana Bandića, te je naložilo uklanjanje plakata s fotografijom Milana Bandića, na kojima su prijeteći, uvredljivi i klevetnički sadržaji.

bandic-gotov-si

Uklanjanje plakata zatražio je Milan Bandić, a Izborno povjerenstvo je zaključilo kako je predstavka Nezavisne liste Milana Bandića osnovana, te da sporni plakati narušavaju ravnopravnu izbornu utakmicu. Zato je od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet zatražilo uklanjanje spornih plakata.

Bandić podnio je također podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog plakata koji su dva tjedna uoči lokalnih izbora, s njegovom slikom i porukama poput “gotov si”, “generator korupcije” i slično, osvanuli diljem Zagreba.

“Nakon što su u ponedjeljak, 6. svibnja 2013. na tramvajskim stajalištima, staklenim pregradama nadstrešnica na kojima je zabranjeno plakatiranje, diljem grada Zagreba osvanuli plakati s prijetećim i uvredljivim porukama koje osim teksta sadrže fotografiju, ime i prezime aktualnog gradonačelnika i ujedno kandidata za budućeg gradonačelnika Grada Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić podnio je Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja”, navodi se u službenom priopćenju.

U kaznenoj prijavi podnesenoj preko odvjetnika, Bandić ukazuje na počinjenje kaznenog djela “povreda slobode odlučivanja birača” koji predviđa kazne od šest mjeseci do pet godina za sve koji “silom, ozbiljnom prijetnjom, podmićivanjem ili na drugi protuzakonit način” utječu na birače.

U priopćenju navode i da je Ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet zagrebačkoj policiji podnio prijavu zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

Na spornim plakatima uz Bandićevu sliku i napise “gotov si”, “generator korupcije” stoje i poruke kao što su “delanje ispod stola”, “200 kaznenih prijava”, “Milan gotov si”, “spali se” itd.