HEP-Toplinarstvo najavilo novu obustavu isporuke tople vode u nekoliko naselja u Novom Zagrebu

Foto: Ivan Šabić

Tvrtka HEP-Toplinarstvo najavila je novi obustavu isporuke tople vode u naseljima Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština.

“Zbog velikog opsega i kompleksnosti radova na revitalizaciji vrelovodne mreže, obustava isporuke tople vode krajnjim kupcima u naseljima Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština, koja je počela 14. lipnja 2023. završit će do 5. srpnja 2023. Tijekom srpnja slijedi nova obustava za navedena naselja, koja će započeti 19. srpnja 2023. i trajati do 9. kolovoza 2023., čime će završiti kompletna rekonstrukcija magistralnog vrelovoda putem kojeg se toplinskom energijom opskrbljuju ova novozagrebačka naselja”, stoji u objavi za javnost.

Radovi na proizvodnom postrojenju Elektrane-toplane provode se s ciljem optimiranja postrojenja u kojem se proizvodi toplinska energija za zagrebački centralni toplinski sustav te električna energija za elektroenergetski sustav Zagreba i Republike Hrvatske. Projektom „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“, sufinanciranim bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, planira se revitalizirati gotovo trećina dionica zagrebačke vrelovodne mreže.

Dotrajali vrelovodi će se zamijeniti modernijom tehnologijom predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost centralnog toplinskog sustava.