HDZ-ovci u drugom krugu podržavaju kandidatkinju SDP-a

mirela-ahmetovicKandidatkinju SDP-a za načelnicu Omišlja Mirelu Ahmetović u drugom krugu lokalnih izbora poduprijet će HNS, Nezavisna lista Krešimira Kraljića, Hrvatski laburisti i HDZ, rečeno je danas na konferenciji za novinare dijela SDP-ovih kandidata za načelnike i gradonačelnike u drugom krugu izbora.
Mirela Ahmetović kazala je da su se omišaljski vijećnici dogovorili o potpori te da nije riječ o koaliciji, nego o personalnoj uniji.
Kandidat za još jedan mandat riječkog gradonačelnika Vojko Obersnel rekao je, odgovarajući na pitanja novinara, da su sve stranačke organizacije autonomne i da mu je drago da su i vijećnici HDZ-a uočili kvalitetu SDP-ove kandidatkinje.
Govoreći o drugom krugu u Rijeci, kada će se suočiti s kandidatom koalicije HDZ-a Hrvojem Burićem, Obersnel je rekao da s obzirom na razliku u broju glasova u prvom krugu, smatra da je rezultat izvjestan u njegovu korist.
Na konferenciji su još bili kandidat za gradonačelnika Crikvenice Dino Manestar, kandidat za načelnika Punta Marinko Žic te novoizabrana zamjenica župana Marina Medarić i gradonačelnik Opatije u drugom mandatu Ivo Dujmić, koji su poduprli sve SDP-ove kandidate u drugom krugu lokalnih izbora.