HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL: Nastupaju najbolji hrvatski atletičari, očekuju se sjajni rezultati

Sara Kolak i Sandra Perković
Foto; zagreb-meeting.com

Na vrućih zagrebačkih +36 stupnjeva zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću nije bilo teško pričekati Saru Kolak, olimpijsku pobjednicu u bacanju koplja i četvrtoplasiranu sa Svjetskog prvenstva u Londonu koja će nastupiti na 67. Hanžekovićevom memorijalu 29. kolovoza u Zagrebu.

U obilasku stadiona Mladosti na Savi pregledao je zagrebački gradonačelnik travnjak, stazu, zaletišta i bacališta te dočekao dolazak Sare Kolak u društvu direktorice IWCH mitinga Zagreb 2017 Ivane Brkljačić, objavljeno je na službenoj stranici Hanžekovićevog memorijala.

“Sara, jesi živa? Biti četvrti na svijetu je veliki uspjeh, ne trebaš se zbog toga nikome opravdavati. Idemo delati, ti si još uvijek olimpijska pobjednica. Puno si napravila za promociju Hrvatske i Ludbrega, sretni smo što ćeš po prvi put nastupiti na Hanžeku, pred deset tisuća navijača. Neka te zdravlje i ruka posluže”, kazao je gradonačelnik Milan Bandić.

“Za ovaj stadion vežu me moji atletski počeci. Velika mi je želja bila nastupiti prošle godine na mitingu, ali na kraju se nije poklopilo. Znam kako je na Hanžeku uvijek odlična atmosfera, bila sam puno puta u publici. Domaći stadion je domaći stadion”, kazala je najbolja hrvatska kopljašica Sara Kolak koja se s londonske kiše i +12 morala prebaciti na sparno zagrebačko ljeto.

Uz Kolak trebale bi nastupiti još četiri finalistice iz Londona, to su Martina Ratej, Kelsey-Lee Roberts, Elizabeth Gleadle i Tatjana Haladovič.

“Konkurencija je jaka, ali ja sam sebi uvijek najveća konkurencija”, dodala je Kolak koja je hicem od 64,95 metara na SP-u u Londonu zauzela četvrto mjesto.

Što se domaćih tiče, osim Sare Kolak. na mitingu će nastupati i Sandra Perković, Stipe Žunić, Filip Mihaljević te Ivan Horvat.

Imajući u vidu njihove ovogodišnje rezultate, s velikom vjerojatnošću može se pretpostaviti da će hrvatske atletičarke i atletičari obilježiti ovogodišnji Hanžekovićev memorijal više nego ikad prije.