Gradonačelnik Tomašević odabrao tvrtku Petra Pripuza za posao vrijedan 36 milijuna kuna!

Gradonačelnik Tomašević odabrao tvrtku Petra Pripuza za posao vrijedan 36 milijuna kuna!
Foto: ZG express

Posao zbrinjavanja biootpada u gradu Zagrebu vrijedan od 36 milijuna kuna tvrtka CE-ZA-R, dio C.I.O.S grupe, vlasnika Petra Pripuza!

Natječaj je raspisan u kolovozu, a danas je objavljeno na Oglasniku javne nabave da je posao dobila Pripuzova tvrtka.

Večernji lst podsjeća da je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević bio poništio natječaj za glomazni otpad i najavio nabavku drobilice kako bi izbjegao odabir C.I.O.S grupacije koja je dala najpovoljniju ponudu.

Potom su iz C.I.O.S.-a poručili da imaju pune ruke posla i da ne mogu više zbrinjavati biootpad te su to preuzeli Čistoća i Zrinjevac, koji su zadaću jedva odrađivali zbog smanjenih kapaciteta. Onda je Grad raspisao novi natječaj za biootpad vrijednosti 36,5 milijuna pa je na njega stigla žalba koja je sve dodatno otegnula, a u rujnu su stigle dvije ponude, jedna i iz tvrtki u vlasništvu Petra Pripuza, a druga austrijskog Saubermachera.

Tvrtke CE-ZA-R, Eko-flor plus i Reoma Grupa dale su ponudu na 33,6 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 42 milijuna s porezom, a Austrijanci su ponudili 36,3 milijuna bez PDV, tj. 45,3 milijuna s porezom.

Sad je Tomislav Tomašević, unatoč već zaoštrenim odnosima s Pripuzom, ipak odabrao njegove tvrtke, što je opravdao “ekonomski najpovoljnijom ponudom”.

Saubermacherova ponuda ocijenjena je kao nepravilna jer nisu dokazali “sposobnost za obavljanje profesionalne djelatnosti iz točke 4.1.2 dokumentacije o nabavi” koja navodi da posao može dobiti samo onaj tko ima dozvolu nadležnog upravnog tijela za obavljanje djelatnosti gospodarenja otpadom.

Protiv ovakve odluke može se dignuti i žalba u roku od deset dana