Gradonačelnik Bandić jutros obišao Čistoću, Zagrebačke ceste i Gradska groblja

Gradonačelnik Bandić jutros obišao Čistoću, Zagrebačke ceste i Gradska groblja
Foto: Zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je jutros podružnice Zagrebačkog holdinga – Čistoću, Zagrebačke ceste i Gradska groblja, gdje se susreo s djelatnicima u podružnicama koji svakodnevno rade u otežanim uvjetima.

Prema Odluci uprave Zagrebačkog holdinga, radnicima su isplaćene nagrade na plaći za prethodni mjesec, a radi se o privremenoj mjeri do završetka pregovora Kolektivnog ugovora i trajnog povećanja koeficijenta. Prema riječima predsjednice Uprave Ane Stojić Deban, isplaćene su nagrade do neoporezivog iznosa godišnje za 2400 djelatnika.

“Uprava Zagrebačkog holdinga i direktor Čistoće Jure Leko došli su mi s prijedlogom da se radnicima koji rade u otežanim uvjetima 365 dana u godini povećaju koeficijenti i taj prijedlog smo i prihvatili jer su to zasigurno zaslužili”, rekao je gradonačelnik. 

“Žao mi je da to nismo napravili i ranije, ali hvala vam na strpljenju i za sve što činite za grad kako bi bio ljepši i uredniji”, dodao je Bandić.

Nakon Čistoće, gradonačelnik je posjetio i radnike Zagrebačkih cesta na gradilištu u Hitrecovoj ulici, mjestu nekadašnje tržnice Borongaj.

Posjetivši radnike koji će također dobiti povećanje plaće novim kolektivnim ugovorom jer rade u prilično teškim i zahtjevnim uvjetima kako na visokim tako i niskim temperaturama,  gradonačelnik je najavio da će radovi na mjestu gdje se donedavno nalazio buvljak biti završeni do petka. 

“Ovdje će se nalaziti parkiralište sa 200-tinjak parkirališnih mjesta, čija će cijena iznositi 10 kuna na dan, a sve u cilju kako bi sugrađani mogli ostaviti svoje automobile i dalje s javnim prijevozom do grada, odnosno svojih odredišta” rekao je Bandić.

Na kraju, gradonačelnik je obišao i djelatnike podružnice Gradskih groblja, kojima je također zbog otežanih uvjeta u radu isplaćena prva nagrada na plaći, a koja će se primjenjivati sve dok se ne potpiše novi kolektivni ugovor.

Zahvalivši svim radnicima, gradonačelnik Bandić je istaknuo kako je svjestan koliko je teško raditi u ovim uvjetima i da će uvijek biti na strani radnika,  jer dužnost nam je stimulirati i priznati rad, a destimulirati nerad.  

“Predsjednica Uprave zajedno sa direktorima podružnica ima zadaću da to prepozna i provede u djelo”, dodao je Bandić.

Tom prigodom, direktor Zagrebačkih groblja Patrik Šegota najavio je da na 16 od ukupno 28 groblja kojima upravlja podružnica Gradska groblja Zagreb započinju radovi na proširenju, gdje će se graditi nova polja, mrtvačnice i nove staze. 

“Osim toga gradit ćemo i nove mirogojske arkade na južnom dijelu do Laščine, a u planu su nam i energetske obnove uprave zgrade na Mirogoju, zgrade krematorija, zgrade gradskih groblja na Markovom polju i Miroševcu”, rekao je direktor Šegota te dodao da  planiraju i obnovu starih mirogojskih arkada i proširenje Gaja urni.