Poruka gradonačelnika Bandića u povodu početka nove školske godine

Poruka gradonačelnika Bandića u povodu početka nove školske godine
Foto: Zagreb.hr

Čuvajmo našu djecu i mlade, našu budućnost, poručuje gradonačelnik Milan Bandić u poruci objavljenoj u povodu početka nove školske godine.

Draga djeco,
učenice i učenici,
poštovani sudionici u prometu,

pred nama je još jedna školska godina koja od svih sudionika u prometu traži odgovornost i pojačan oprez. Škole, ali i gradske prometnice će zaživjeti u drugačijem, dinamičnijem ritmu od dosadašnjeg, a mnogi od vas, vas više od 8.000 učenika I.-ih razreda osnovnih škola je pred novim izazovom jer se prvi put susrećete sa školskim zvonom, novim prijateljima, učiteljima i brojnim novim obvezama. Put do škole i povratak doma je osobit izazov pa vas pozivam na dodatni oprez na prometnicama te na pozorno praćenje prometnih znakova i signalizacije. I pritom ne zanemarujte savjete svojih roditelja i učitelja!
Isto tako, pozivam sve sudionike u prometu da tijekom čitave, a poglavito na početku školske godine pozornost usmjeruju na najmlađe sudionike u prometu kako o njima ne bismo čitali na stranicama crnih kronika!
I ove školske godine je Grad Zagreb za 100.000 svojih osnovnoškolaca i srednjoškolaca osigurao udžbenike kako bi što lakše i brže stjecali nova znanja i vještine.
Osim učiteljske i nastavničke brige i umivenih školskih učionica, mnoge od vas će dočekati temeljito obnovljene škole s novim sadržajima, igralištima i opremom.
Naša je dužnost da vam omogućimo kvalitetno obrazovanje te da stvaramo preduvjete za što cjelovitiji razvoj vaših brojnih potencijala kako biste sutra mogli preuzeti odgovornost za budućnost, za naš grad i našu domovinu.
Svima vama, vašim roditeljima, učiteljima i nastavnicima želim uspješan početak školske 2018./2019., mnogo radosti i smijeha te uspjeh u formalnome, ali i u neformalnome obrazovanju!

Sudionicima u prometu, baš kao i uvijek, poručujem: Čuvajmo našu djecu i mlade, našu budućnost!

Komentari