Glavna državna odvjetnica ipak ne dolazi na sjednicu Antikorupcijskog vijeća

Foto: Screenshot Youtube

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek ipak neće doći na sjednicu Antikorupcijskog vijeća, pa je sjednica otkazana.

Bilo je najavljeno da će glavna državna odvjetnica, temeljem potpisa oporbenih zastupnika, sudjelovati na sjednici, no danas je objavljeno da je poziv odbila.

“Glavna državna odvjetnica poslala je mail u kojem se opravdava ranije preuzetim obvezama i kaže da ne može doći sutra na Antikorupcijsko vijeće predstaviti svoje izvješće o radu za 2021. godinu i odgovarati na pitanja članova vijeća i zastupnika”, objavio je na Facebooku Nikola Grmoja, saborski zastupnik i predsjednik Antikorupcijskog vijeća.

U svojoj objavi Grmoja dalje piše:

“Inače, u izvješću za 2021. prešutjela je skrivanje dokumenata od OLAF-a što se otkrilo baš u toj godini za koju podnosi izvješće.
U istoj toj 2021. lagala je pred saborskim odborima i na planetarnoj sjednici da nije bila upoznata s predmetom Žalac iako ga je u veljači 2020. dobila na svoj stol, a u srpnju na temu tog predmeta imala i sastanak.
Zahvaljući našoj inicijativi i prikupljenih 30 potpisa zastupnika mora doći pred Odbor za pravosuđe i pred sve zastupnike na plenarnu sjednicu odgovarati na ova pitanja, ali i pitanja vezana uz aferu AP kao i zašto već dvije godine iako imaju sva dopisivanja Žalac, Rimac i Jakupčića nisu poduzeli ništa protiv kruga Plenkovićevih najbližih suradnika.
Zlata Hrvoj Šipek je izbjegla najtvrđi i najteži teren za nju u Saboru, a to je Antikorupcijsko vijeće gdje oporba ima većinu, ali ne može izbjeći plenarnu sjednicu, Odbor za pravosuđe i pitanja zastupnika.
Ovim manevrom si nije previše pomogla osim što je malo smanjila vrijeme izloženosti neugodnim pitanjima. Od pitanja i istine ipak neće pobjeći ni ona ni Plenković!”