GLASAJTE, PODRŽITE SVOJ GRAD: Zagreb nominiran za nagradu Europske socijalne mreže

Foto: Pixabay

Grad Zagreb nominiran je za nagradu Europske socijalne mreže/European Social Network: Europske nagrade za socijalne usluge/European social services awards za 2021. u kategoriji Izvanredni tim.

Grad Zagreb nominiran je za projekt „Centar za integraciju“, kojeg provodi u suradnji sa partnerskim organizacijama: Dom za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji „Duga – Zagreb“, Dom nade – udruga za podršku beskućnicima i ostalim socijalno ugroženim skupinama i Psihijatrijska bolnica „Sveti Ivan“ Zagreb.

Projekt se sufinancira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a ima za cilj poboljšanje perspektive socijalnog uključivanja za žrtve obiteljskog nasilja (posebice starije žrtve obiteljskog nasilja), beskućnike i ovisnike (posebice branitelje) kroz Centar za integraciju Grada Zagreba, integrirajući kapacitete ključnih dionika i transfer znanja i usluga u Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Osječko-baranjsku i Šibensko-kninsku županiju.

Tim Gradskog ureda za socijalu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba unatrag desetak godina promicao je, razvijao i provodio ideju u cilju pomoći teže zapošljivim skupinama građana, a projekt „Centar za integraciju“ nastao je kao kvalitetan nastavak projekta „ReStart – podrška beskućnicima za ulazak na tržište rada“, ali sa širim obuhvatom korisničke skupine.

Popis nominiranih kandidata za nagrade objavljen je na web stranici: https://essa-eu.org/essa-2021-shortlisted-projects/, putem koje je do 19. studenog 2021. otvoreno javno glasanje za najbolji projekt (za glasanje je potrebno unijeti ime i e-mail adresu te lozinku koju kreirate sami), a objava dobitnika i svečana dodjela nagrada održati će se 03. prosinca 2021. u Bruxellesu.