FRONTALNI SUDAR NA A3: U stravičnoj nesreći tri osobe poginule, a 12 ih je ozlijeđeno

Policija
Ilustracija | Foto: MUP

Normaliziran je promet na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići te je dionica između čvorova Karlovac i Novigrad u smjeru Dubrovnika otvorena za sav promet.

Tri osobe su poginule, a 12 ih je ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se noćas dogodila na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići te je dionica između čvorova Karlovac i Novigrad u smjeru Dubrovnika.

Sve ozlijeđene osobe su prevezene u bolnice – u Karlovcu je šest pacijenata, ima ih i u Ogulinu, u KBC-u Zagreb i u KBC-u Rijeka.

HRT javlja da se frontalni sudar dogodio kada je vozilo, koja je išlo u smjeru Karlovca, prešlo iz jedne trake u drugu, odnosno u suprotan smjer.

Državna odvjetnica u Karlovcu Vera Magdić Bižanović izjavila je za HTV da je očevid provelo županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu u suradnji s policijskim službenicima PU karlovačke.

“Prometna nesreća dogodila se oko 1.40 na autocesti A1. U nesreći su sudjelovala dva vozila – jedno je bilo mađarskih registracijskih oznaka, a drugo je imalo hrvatske registracijske oznake. Prema rezultatima očevida prometnu nesreću uzrokovao je vozač mađarskog vozila. Uslijed nepropisnog kretanja, kada se kretao autocestom iz pravca juga prema sjeveru, dakle prema Karlovcu – najprije je vozilom zahvatio metalnu ogradu uz desni rub kolnika te je izgubio kontrolu nad upravljačem vozila. Potom je prešao središnji dio cijele autoceste i vozilom je prešao na suprotnu kolničku traku, dakle pravac Zagreb-Split. Udario je prednjom stranom vozila u vozilo koje se propisno kretalo iz pravca Karlovca prema Splitu, vozilo hrvatskih registracijskih oznaka. U prometnoj nesreći poginuli su vozač i putnik u vozilu hrvatskih regisgtracijskih oznaka te jedna osoba iz mađarskog vozila. Ostalih 11 osoba iz mađarskog vozila prevezeno je bolničke ustanove radi pružanja daljnje liječničke skrbi”, kazala je Magdić Bižanović.

“Ovaj dio očevidca je završen, a dalje se nastavljaju u suradnji sa službenicima PU karlovačke, radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće, posebno okolnosti utvrđivanja identiteta svih osoba koje su se nalazile u vozilu mađarskih registracijskih oznaka”, dodala je.

Nije mogla potvrditi je li točno da je vozač u vozilu s mađarskim registracijskim oznakama prevozio migrante, jer kako kaže, identitet svih osoba još nije utvrđen.