FLORAART: Počinje u utorak, 1. lipnja, na Bundeku i trajat će do nedjelje, 6. lipnja!

FLORAART:  Počinje u utorak, 1. lipnja na Bundeku i trajat će do nedjelje, 6. lipnja!
Foto: Marinko Petković

Konačno će svi svi ljubitelje cvijeća i hortikulture doći na svoje, jer će se ovogodišnji, 55. Floraart u Zagrebu, konačno održati od utorka, 1. do nedjelje 6. lipnja na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora zagrebačkog jezera Bundek, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, priopćili su u četvrtak organizatori.

Naime, nakon što je Floraart, prvotno najavljen za 10. do 16. svibnja, odgođen zbog pandemije Covida-19, čekao se novi datum najveće hortikulturne izložba u regiji, koja prošle godine nije ni održana zbog korone, a sad je definitivno potvrđena za početak lipnja.

Tako će se na Bundeku predstavljat biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina. Natjecanja ‘Hrvatski KUP florista’ i ‘Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća’ ove se godine neće održati. Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća po pristupačnim cijenama.

Organizatori najavljuju da pripremaju 100.000 sadnica, a uz oko 180 domaćih očekuju i desetak inozemnih izlagača na izložbi.

Floraart organizira Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, a suorganizatori su Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba. Ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma.

Uživajte odgovorno i uz poštivanje svih epidemioloških mjera u prekrasnoj cvjetnoj rapsodiji, zaključuju na kraju organizatori. (M. Petković)