EVO ŠTO JE PRESUDILO: Tomašević otkrio zašto protiv Bandića ne ide u koaliciji sa SDP-om

Foto: Facebook / Možemo!

Pred Božić je objavljeno da neće biti ništa od odgovora SDP-a i platforme Možemo! o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Zagrebu.

koalicije za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević u RTL-u Danas detaljno je obrazložio cijelu situaciju. “Već ranije smo zaključili, a anketa je samo to dokazala, da je bolje izaći u dva bloka i da ćemo tako osvojiti više glasova i mandata u Gradskoj skupštini”, rekao je Tomašević.

“Nije cilj samo maknuti Bandića s mjesta gradonačelnika. Ako to napravite, a ne možete imati poslijeizbornu suradnju, odnosno većinu u Skupštini od strane trenutne oporbe, zapravo ne možete puno toga napraviti kao gradonačelnik. Morate imati i gradonačelnika i većinu u Skupštini da bi mogli ostvariti najbitniji cilj, a to je promjeniti model upravljanja gradom”, objasnio je.

Prema anketi, kaže Tomašević, zajednička lista ne bi potaknula apstinente da izađu na izbore: “Mi kao novi politički akteri smatramo da nove birače ne može izvući ako idemo na istu listu sa istom kampanjom sa starim političkim akterima.”

Tomaševiće je rekao kako vjeruje da SDP i Možemo! imaju isti cilj u gradu Zagrebu te dodao: “Mislim da u dva bloka možemo bolje doći do tog cilja. Ja ne namjeravam voditi negativnu kampanju prema kolegama iz oporbe. Podržat ćemo onoga tko uđe u drugi krug protiv Milana Bandića. I dalje pozivamo na suradnju oporbu oko toga da zajedno nadgledamo izbore jer ni jedna stranka ne može pokriti sve biračke odbore u Zagrebu. Mislim da je bitno da zajedno nadgledamo izbore da ne bi došlo do eventualnih izbornih prevara. Još ima puno prostora za suradnju među oporbom, bez obzira ako ne idemo na zajedničkoj listi.”

Upitan ide li na ruku Bandiću i HDZ-u to što oporbene stranke idu odvojeno na izbore, odgovorio je: “Apsolutno sam uvjeren da to nije tako. Uvjeren sam da im manje odgovara to što idemo u dva bloka jer će se povećati izlaznost. Anketa je to i potvrdila.”

“Izbori su daleko, ono što već radimo je da obilazimo teren, bio sam i u Gornjoj i u Donjoj Dubravi ovih dana. A bez kampanje i rada na terenu, a mislim proći svaku ulicu u gradu, najbolje možemo izvući nove birače na birališta, što smo pokazali i dosad. Bez toga nećemo moći pobjediti Bandića. pokazali i dosad. Bez toga nećemo moći pobjediti Bandića”, naglasio je Tomašević.