Džentlmeni obradili hit Parnog valjka “Dođi” u tamburaškom pop aranžmanu [VIDEO]

Džentlmeni obradili hit Parnog valjka "Dođi" u tamburaškom pop aranžmanu [VIDEO]
Foto: Screenshot Youtube / Croatia Records

“Dođi” je druga u nizu obrada legendarnih pjesama koju će popularni Džentlmeni uvrstiti na svoj nadolazeći album. Nakon što su obradili “Pismo moja” Olivera Dragojevića, a pokazalo se to iznimno uspješnim, sada su obradili još jednu hit pjesmu jednog od najboljih hrvatskih bendova svih vremena.

Novi je to projekt Džentlmena koji nisu ni dana čekali nakon objave albuma “Zakon ljubavi” koji je Croatia Records objavila krajem 2022. godine. Istovremeno, fascinira činjenica da nakon 25 godina kontinuiranog rada osječkom sastavu i dalje ne nedostaje motivacije i inspiracije.

Ideja je da Džentlmeni žele dati više pozornosti pjesmama koje se rijetko mogu čuti u tamburaškom pop zvuku, ali i generalno se rijetko obrađuju. “Dođi” je veliki hit Parnog valjka koji se našao na albumu “Buđenje”, nedavno reizdanom na vinilu za Croatia Records.

Glazbu pjesme “Dođi” je skladao Marijan Brkić Brk, a tekst uz Brka potpisuje Marijan Ribarić. Autori aranžmana u sjajnoj obradi su Darko Čuvidić iz Džentlmena i stalni suradnik Željko Nikolin. Spot je režirao Mario Šulina.

Nakon sjajne uvertire dvjema legendarnim pjesmama, osječki tamburaši najavili su još obrada najpoznatijih pjesama domaće glazbene scene. U nastavku nas čekaju i novi aranžmani pjesama Jurice Pađena i Aerodroma, Željka Bebeka, Zdravka Čolića, Hladnog piva, Prljavog kazališta i drugih legendarnih izvođača. Album bi trebao biti u potpunosti objavljen već prije kraja tekuće godine.