DVORIŠTA: U petak navečer imate priliku upoznati još jedan biser Gornjega grada

dvorista-zagreb

Za petak navečer zakazano je otvorenje ovogodišnjih “Dvorišta”!

Tom prigodom javnosti će biti predstavljen novi skriveni biser Gornjega grada: prekrasno zeleno unutarnje dvorište Hrvatskoga instituta za povijest s jednim od najljepših pogleda na krovove i zvonike grada Zagreba.

Na prigodnom otvorenju očekujemo i uzvanike među kojima su dolazak već potvrdili Vesna Kusin, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Ratomir Ivičić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba i drugi.

“Pravo urbano cool događanje s dušom” i “Projekt kakav Zagreb još nije imao” samo su neki od superlativa kojim mediji otpočetka prate ovu manifestaciju, ali su zasigurno posebno vrijedne nebrojene pohvale samih posjetitelja koji svoje komentare upisuju u knjige dojmova i dijele društvenim mrežama poput “Osjećam se kao turist u vlastitom gradu” ili “Pohvala na svježoj ideji i organizaciji. Gornji grad je bio prepun, turisti su uživali. I ja sam se osjećala kao turist”.

Tijekom deset nezaboravnih dana posjetitelji “Dvorišta” imaju jedinstvenu priliku zaviriti iza fasada nekih od najljepših gornjogradskih palača i doživjeti čarobne ambijente ovih jedinstvenih gornjogradskih prostora. No čeka ih tu i puno dobre urbane zabave, jer se u dvorištima mogu osvježiti slasnim zalogajima i osvježavajućim gutljajima i dobro se zabaviti uz prvorazredne glazbene izvođače i žive svirke od jazza i klasike do popa.

Zbog svega toga “Dvorišta” su s pravom već u prvoj godini održavanja proglašena “najzabavnijim događanjem u gradu” (Jutarnji list), a o uspjehu manifestacije puno govore i dvije prestižne nagrade dobivene već nakon prve godine za najkreativniji i najinovativniji projekt u hrvatskom turizmu.

I ove godine od petka 15. do nedjelje 24. srpnja u skladu sa sloganom “Svako ima svoju priču…” “Dvorišta” pričaju priče o prošlosti Gornjega grada. A svako dvorište uistinu ima samo svoju priču i kroz te priče i Zagrepčanima i sve brojnijim gostima predstavljamo Zagreb kakav još nisu doživjeli!

Tu će otkriti neke od najljepših privatnih i javnih vrtova i dvorišta gornjogradskih palača na sjevernom potezu Gornjega grada: prekrasno dvorište s bunarom palače Balbi u Demetrovoj 11, čarobni vrt Državnoga arhiva palače Erdödy-Drašković u Opatičkoj 29 ili malo intimno privatno dvorište obitelji Milovac u Opatičkoj 19.

Foto: Facebook/Dvorišta