Dvije prometne nesreće u Dubravi, dvoje teško ozlijeđenih – dijete i 31-godišnja pješakinja

Ilustracija | Foto: PU zagrebačka

U Dubravi su se jučer dogodile dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene.

Jučer, 16. siječnja, oko 14.45 sati, 31-godišnja pješakinja kretala se nogostupom sa sjeverne strane kolnika Ulice Dubrava u smjeru istoka. Dolaskom neposredno prije raskrižja s kolnikom Grižanske ulice, pretrčavala je kolnik Ulice Dubrava u smjeru juga, izvan obilježenog pješačkog prijelaza, dok je na semaforu za njen smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo, priopćila je PU zagrebačka.

Tom je prilikom na nju naletio osobni automobil marke Fiat zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 64-godišnjak kolnikom Ulice Dubrava prometnom trakom namijenjenom za smjer kretanja ravno za vrijeme dok je na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo za njegov smjer kretanja.

U prometnoj nesreći pješakinja je teško ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Druga nesreća dogodila se oko 17.25 sati, a policija ju je ovako opisala: “38-godišnakinja upravljala je osobnim automobilom marke Seat zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se prilaznim kolnikom parkiralištu Dubečke ulice u smjeru sjevera. Dolaskom do jugoistočne strane, dijete-pješak koje se kretalo pješačkom stazom koja se nalazi ispred pješačkog ulaza Dubečke ulice u smjeru zapada pretrčavalo je parkirališni prostor te naletjelo na stražnji bočni dio osobnog automobila.”

U prometnoj nesreći dijete je teško ozlijeđeno, a liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkoj bolnici centar Zagreb.