Dvije gospođe na Trešnjevci tabletama omamile 80-godišnjkaka pa ga opljačkale

Ilustracija | Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakinjom i 40-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinile kazneno djelo “teška krađa”.

“Sumnja se da iskoristile stanje bespomoćnosti oštećenog 80-godišnjaka, na način da su po prethodnom dogovoru i izravnom namjerom, a s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, 11. ožujka 2021. godine oko 13.30 sati, došle na terasu ugostiteljskog objekta na Trešnjevačkom trgu, gdje je za jednim stolom sjedio oštećeni i konzumirao alkoholno piće. Tom prilikom su osumnjičene sjele za isti stol za kojim je oštećeni sjedio, nakon čega je osumnjičena 28-godišnjakinja pričom odvlačila pažnju oštećenog, što je iskoristila 40-godišnjakinja te u piće oštećenog ubacila više komada tableta za spavanje”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Oštećeni je počeo gubiti ravnotežu i prisebnost te su osumnjičene zajedno s njim napustile ugostiteljski objekt i pješice se uputile u smjeru tramvajske stanice Trešnjevački trg. Dolaskom do tramvajske stanice, posjele su oštećenog na obližnju klupu, nakon čega mu je 40-godišnjakinja s ruke skinula dva zlatna prstena tzv. pečatnjaka koje je potom spremila u džep svoje jakne.

Nakon što je oštećeni potpuno izgubio svijest, polegle su ga na leđa, a zatim je 28-godišnjakinja iz džepa njegovih hlača izvadila kovertu s novcem i njegov novčanik, iz kojeg je također otuđila novac. Međutim, u kaznenom djelu uočili su ih policijski službenici s Trešnjevke koji su ih brzom reakcijom uhitili i doveli u službene prostorije na daljnje kriminalističko istraživanje.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi 14.400 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.