DUGAČKA JE 47 CM! Ovo je mačeta s kojom je 18-godišnjak upao u Klasičnu gimnaziju i prijetio učeniku

Foto: PU zagrebačka

Tijekom pretrage stana, zagrebačka policija pronašla je mačetu dugačku 47 centimetara koju je 18-godišnjak imao sa sobom kad je u zagrebačku Klasičnu gimnaziju.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “prijetnje” na štetu više osoba.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se da je osumnjičeni mladić, jučer 6. ožujka 2023. godine oko 13.45 sati, došao u prostorije obrazovne ustanove na području Medveščaka, ušao u jednu od učionica za vrijeme trajanja nastave te je odmah počeo glasno zvati jednog od učenika. Na što ga je profesorica pokušala smiriti i upozoriti na ponašanje, da bi joj tada osumnjičeni uputio prijetnje. Čim je osumnjičeni ugledao traženog učenika s namjerom da ga zastraši, izvadio je mačetu te s njom krenuo prema njemu. Tada u namjeri da spriječi napad osumnjičenog i zaštiti oštećenog, jedan od učenika je podigao školsku stolicu nakon čega je osumnjičeni zastao s prijetnjama. A potom se nakon kraćeg vremena udaljio iz prostora škole. Navedenim ponašanjem i dolaskom u razred s hladnim oružjem, osumnjičeni je kod oštećenog 18-godišnjaka izazvao osjećaj straha za život te je time prouzročio uznemirenost i ostalih učenika kao i profesorice”, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, policijski službenici proveli su pretragu stanova kojima se koristi osumnjičeni kojom prilikom je u stanu na području Medveščaka pronađena mačeta nepravilnog oblika crne boje s plastičnom drškom ukupne dužine 47 cm i dužine oštrice 34 cm koja se nalazila u crnoj futroli.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku dok je protiv njega podnijeto posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež.