DRAMA NA MEDVEDNICI: Sletjeli u provaliju duboku 60 metara, izvlačili ih pripadnici HGSS-a

Foto: HGSS

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u nedjelju navečer su na Medvednici spašavali dvojicu muškaraca koji su buggyjem sletjeli u provaliju duboku 60-ak metara.

Malo iza 20:00 sati od Centra 112 na dežurni telefon HGSS Stanice Zagreb došao je poziv u kojem se traži pomoć za dva vozača ATV buggya koji su na Medvednici sa šumske ceste sletjeli u provaliju duboku 60-ak metara, objavio je HGSS.

Foto: HGSS

Akcija spašavanja je pokrenuta te su spašavatelji, policija i hitna pomoć vrlo brzo došli do mjesta nesreće. Trebalo se zatim spustiti do unesrećenih kako bi ih se zbrinulo i pripremilo za transport, što nije bio nimalo lagan zadatak s obzirom na teren, ozljede i mrak.

Srećom, jedan od unesrećenih bio je u stanju samostalno se kretati, tako da je uz pomoć spašavatelja i jednog policajca sam izašao na cestu.

Drugi unesrećeni imao je ozljede glave, trupa i ruke te je morao biti dobro imobiliziran i nosilima uz pomoć užeta podignut iz jaruge do ceste, gdje su čekala kola hitne pomoći.

Foto: HGSS

U teškom izvlačenju, uz šesnaest spašavatelja HGSS Stanice Zagreb, po jednog iz Delnica i Novske, sudjelovali su i djelatnici policije i Hitne medicinske pomoći, na čemu im zahvaljujemo. Svaka je ruka bila dobrodošla.

“Nestašne vozače koji prirodu, a posebice planine, smatraju svojim igralištem upozoravamo da ishod jurnjave po šumi može biti itekako kobna i da to uvijek imaju na umu”, poručuju iz HGSS-a.