Dokumentarna serija “Nogomet: Trenuci koje pamtimo” uskoro na HTV-u

Dokumentarna serija "Nogomet: Trenuci koje pamtimo" uskoro na HTV-u
Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u srijedu, 7. listopada na Drugom programu (HRT-HTV1) u terminu od 20:05 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije „Nogomet: Trenuci koje pamtimo“ u trajanju od pet epizoda.

Ovo je priča o jednom od najboljih Svjetskih prvenstava koju upoznajemo kroz oči Garyja Linekera, Terryja Butchera, Paula Parkera, Chrisa Waddlea, Johna Barnesa, Tota Schillacia, Rogera Mille i Lothara Matthäusa.

U četiri kratka tjedna u ljeto 1990. engleski se nogomet preobrazio. Nakon mračnih godina huliganstva i tragedije, engleskom je nogometu udahnut novi život nakon nastupa reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, a ljubav prema nogometu je obnovljena.

Gazzine suze, golovi Garyja Linekera i napeto izvođenje kaznenih udaraca pridonijeli su nogometnoj priči koja je sve više obuzimala naciju. S druge strane, Talijani su imali svoju nadolazeću zvijezdu, Tota Schillacija, koji će osvojiti Zlatnu kopačku, kao najbolji strijelac turnira.

A Kamerun je postao svjetska senzacija pobijedivši bivšeg prvaka Argentinu i odigravši neizvjesnu i dramatičnu četvrtfinalnu utakmicu protiv Engleske.