Dokumentarna serija “Lov na polarnu svjetlost” od ponedjeljka na HTV-u

Dokumentarna serija "Lov na polarnu svjetlost" od ponedjeljka na HTV-u
Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 9. studenog na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 15 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije “Lov na polarnu svjetlost”.

Iznad arktičkog kruga, na dalekom sjeveru Norveške, gradić Tromso doživljava svojevrsnu zlatnu groznicu. Ljudi iz cijeloga svijeta putuju preko kugle zemaljske kako bi došli u taj arktički grad.

Dok turisti traže doživljaj života, ovdašnje stanovništvo traži nešto drugo, zaradu od polarne svjetlosti. Turiste se pokušava očarati doživljajima kao što su safari s kitovima, safari s polarnom svjetlošću, saonice sa psima, sa sobovima, pa čak i domaći viski. U ovom okruženju čarobnih planina i bijeloga snijega dokle pogled seže zbivaju se velike drame, a katkad i sasvim male.

Trine je vodičica iz male obiteljske tvrtke na spektakularnom safariju s kitovima. Gunnar je među prvima pokrenuo potragu za polarnom svjetlošću, ali nije uspio održati korak s granom koja se tako brzo širi. Upoznajemo se i s Hans-Olavom, jednim od najvećih igrača u turizmu u Tromsou. Ida je direktorica kampa Tromso. Upoznajemo se i s Kurtom Arildom, vlasnikom kruzera.

Slijedimo ljude koji se bore s prirodnim silama u ekstremnim uvjetima, zatim jedni s drugima, a katkad i sa sobom radi ostvarenja svojih snova. Tako je daleko na sjeveru da smo jedva čuli za to mjesto, ali dovoljno je blisko da želimo sudjelovati u toj pustolovini.