DOBRA VIJEST ZA KORISNIKE ZET-a: Od 1. veljače jeftinije karte u tramvajima i autobusima

ZET - tramvaj
Foto: Zagreb.hr

Samo pola godine otkako je u ZET-u uvedena “revolucionarna” novost da se kod vozača može kupiti samo karta od 15 kuna, dolaze promjene kojima će taj eksperiment biti završen.

Kako piše Večernji list, od od 1. veljače u vozilima ZET-a ponovo će se moći kupiti karte nižih cijena – od 6 i 10 kuna, ali ne i one svima omiljena od 4 kune.

Informaciju je potvrdio predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET Zagreb Anto Jelić, napominjući da je sve već dogovoreno te se čekaju samo potpisi, odnosno formalna provedba.

Inače, upravo je ovaj sindikat od uprave ZET-a i gradonačelnika Milana Bandića tražio vraćanje jeftinijih karata u autobuse i tramvaje. “Željeli smo da se smanji pritisak na vozače, a i da se putnicima iziđe u susret tako da i u vozilu ima karti svih cjenovnih kategorija”, rekao je Jelić.

Karte kupljena kod vozača za 6 važit će pola sata, a ona od 10 kuna jedan sat.

“Ideja jest da karte u vozilima ipak budu nešto skuplje jer se, eto, kupuju kod vozača. Zato će ova od šest zapravo predstavljati onu od četiri kune, a ova od deset zapravo je ona koja se na kioscima može kupiti sad za sedam kuna”, izjavio je Jelić.