Do vikenda stabilno, a onda stiže promjena, Vakula najavljuje novi rast vodostaja rijeka!

Foto: Freepik

U petak će, prema prognozi DHMZ-a, prevladavat će sunčano, na kopnu ujutro ponegdje s maglom, danju mjestimice umjerenom naoblakom.

Vjetar će biti uglavnom slab, na Jadranu u prvom dijelu dana umjerena, na udare u početku još i jaka bura, a zatim zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 6, na Jadranu od 10 do 15. Najviša dnevna od 16 do 21, na Jadranu od 20 do 25 °C.

Tijekom subote u unutrašnjosti jačanje jugozapadnjaka te sve češća kiša, osobito na Jadranu i područjima uz njega i obilnija, ističe Zoran Vakula u svojoj prognozi koju donosi HRT.

Na Jadranu će nevolje mnogima prouzročiti i jako jugo, gdjekad vjerojatno i olujno. Pritom će porasti temperatura zraka, osobito najniža tijekom noći i jutra, ali vjerojatno i napetosti u komunikaciji te se povećati brojnost zdravstvenih tegoba s obzirom na to da će biometeorološki uvjeti biti znatno nepovoljniji nego do petka.

A vrlo vjerojatno, gotovo pa sigurno, od nedjelje će ponovno rasti i vodostaji nekih rijeka na zapadu Hrvatske. Naravno, koliko će točno centimetara i gdje vodostaj porasti teško je i nezahvalno prognozirati ne samo više od 4 dana unaprijed, nego i samo dan, dva unaprijed.

Obilnije kiše ponovno će biti i u Sloveniji i u gorju, uključujući i Gorski kotar, gdje je ovaj mjesec već pala ponegdje i rekordna količina kiše.