Do 20. veljače možete glasati za zagrebačkog volontera/ku godine

Grad Zagreb nastoji promovirati te razvijati volonterstvo kontinuiranim podržavanjem niza akcija te podizanjem javne svijesti o važnosti volontiranja.

volonteri-2

S Volonterskim centrom Zagreb suradnja uspješno traje već nekoliko godina, tome pridonosi i sporazum koji je sklopljen kako bi se pojednostavilo organiziranje volontiranja kao i angažman volontera, te je učinjen značajan korak u promociji i razvoju volontiranja na način aktivnog uključivanja građana u rješavanje problema lokalne zajednice.

Kako bi se istaknuo poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb dodjeljuje Volonterskog Oskara.

Volonterski Oskar nagrada je za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na razini Grada Zagreba, na godišnjoj osnovi.

Otvoren je drugi krug natječaja za Volonterskog Oskara 2014, zagrebačku nagradu za volontera/ku godine. U prvom je krugu odlučivanja stručno povjerenstvo uzimajući u obzir kriterije natječaja odabralo troje kandidata koji su ušli u uži krug natječaja. Sada su građani na redu da odaberu kandidata/kinju za kojeg/ju smatraju da zaslužuje ovu nagradu.

Nominirani su sljedeći kandidati:

1. Slavko Navratil (75), volonter Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir
2. Maja Vuga (22), volonterka Udruge za terapijsko jahanje – Don Kihot
3. Marin Čujić (18), volonter udruge Krijesnica – udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima

Glasovati se može putem stranice Volonterskog centra Zagreb (VCZ), elektronskim putem ili u uredu VCZ-a, Ilica 29, putem glasačkih listića ili slanjem svojih glasova poštom na adresu Volonterskog centra Zagreb.

Glasovanje je otvoreno do 20. veljače 2015., a kandidatu/kinji koji/a prikupi najveći broj glasova građana bit će dodijeljena nagrada Volonterski Oskar.

Na stranicama Volonterskog centra Zagreb www.vcz.hr/oskar možete pogledati priče kandidata/kinje te glasovati za jednog/nu od njih.

Nagrada će dobitniku/ci biti uručena na svečanom događanju „Dodjela Volonterskog Oskara 2014.” koje će se održati 25. veljače 2015. u 15,00 sati u Staroj gradskoj vijećnici.