“Djevojka koju sam volio“ – nezaboravni klasik s Barbrom Streisand i Robertom Redfordom uskoro na HTV-u

Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u subotu, 18. veljače na Trećem programu (HRT-HTV3) u terminu od 20:10 prikazuje jednu od najpoznatijih filmskih ljubavnih priča – “Djevojka koju sam volio“ s legendarnom glumačkom postavom – Barbrom Streisand i Robertom Redfordom u glavnim ulogama.

“Djevojka koju sam volio” melodrama je o dvoje ljudi koji se vole, ali istodobno su toliko različiti da je njihova veza osuđena na neuspjeh.

Redatelj Sydney Pollack uvjerljivo je i bez nepotrebne patetike prikazao takvu ljubav.

Film započinje potkraj tridesetih godina prošlog stoljeća. Katie Morosky (B. Streisand) gorljiva je marksistička aktivistica koja na fakultetu propagira svoje ideje, a tada je najviše usmjerena na Španjolski građanski rat. Posebno ju smeta neozbiljnost američke mladeži koja se sa svime zafrkava, pa tako i s njom.

Među takve naoko spada i Hubbell Gardiner (R. Redford), jedan od najpopularnijih studenata koji se ističe sportskim postignućima. Katie želi ostvariti spisateljsku karijeru, ali na kolegiju književnosti kao najbolju priču izabiru Hubbellovu.

No, na neki način zbližava se s njim, ali ne ostvaruju vezu. Nakon fakulteta nemaju kontakata ali u vrijeme rata slučajno se sretnu na zabavi i stari se osjećaji bude.

Film se dotiče i makartističkih progona holivudskih filmaša optuženih da su komunistički simpatizeri. Dok je B. Streisand za svoju interpretaciju bila nominirana i za Oscara.

Film je imao nominacije i u kategorijama najbolje fotografije, scenografije i kostimografije, a Oscara je osvojio Marvin Hamlisch za najbolju glazbu, te za najbolju pjesmu “The Way We Were” s Alanom i Marilyn Bergman, u izvedbi B. Streisand.

Zanimljivo je pogledati i Jamesa Woodsa u jednom od njegovih prvih filmova.

No, upravo su glavni glumci, Barbra Streisand i Robert Redford najzaslužniji za uspješnu realizaciju ove prekrasne ljubavne priče.

Barbra Streisand | Foto: HRT